Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Vinkeveense plassen 2

Verslag van onze KAMPIOENEN: Ladies MB1 !!!!!!!!!!
22 maart 2007


Maandag 19 maart was het dan zover, MB1 moest spelen tegen de nummer 2 uit onze poule, Martinus! Maar eerst hadden we vrijdag 16 maart nog een wedstrijd die bepalend was wanneer we kampioen zouden gaan worden. Was het maandag of de wedstijd daarna?

Vrijdag 16 maart, de wedstrijd tegen Roda’23. Lisa en Mariska konden deze wedstrijd niet meedoen wegens een blessure. Lisa had voor de derde keer dit seizoen haar arm uit de kom, en Mariska had haar pols gebroken. Mathilde kon deze wedstrijd niet meedoen, en ook Suzanne V. belde op het laatste moment af omdat ze last had van haar nek. En omdat we nu maar met zijn vieren waren hadden we gevraagd of dat June (MC1) en Denise (JB1) met ons mee wouden spelen.

Denise was set-upper, en speelde een paar mooie ballen aan naar Kellie, die ze vervolgens zo op de grond smashte. Echt mooie ballen! De eerste set hadden we binnen. June deed ook erg haar best, en doordat zij een paar ballen achteruit het veld omhoog wist te passen wonnen we ook de tweede set. Nu konden we maandag met twee gewonnen sets kampioen worden. Maar het zou natuurlijk leuker zijn als we deze wedstrijd ook met 3-0 wonnen. De derde set werd uiteindelijk ook gewonnen. Nu wisten we het zeker, maandag 19 maart zouden we kampioen worden!

Een weekend de tijd om uit te rusten, en maandag er weer tegenaan! Ook bij deze wedstijd kon Suzanne V. niet aanwezig zijn en wou Lotte (JB1) wel met ons mee. Voor de zekerheid werd er nog een speler meegevraagd, en omdat June vrijdag erg goed haar best deed mocht ze ook mee. Om 18:00 uur vertrokken we vanaf de Boei naar de Bankras in Amstelveen. Om 19:00 uur begon de wedstrijd. Iedereen was best wel zenuwachtig, want het zou erg moeilijk worden deze wedstrijd.

De eerste set begon... en het liep een beetje gelijk op, maar doordat Lotte een paar keer goed serveerde hadden we een kleine voorsprong. Maar Martinus kwam terug. En deze set werd gewonnen door een goede set-up van Suzanne A. Okey... we waren kampioen!! De tribune werd voller en voller, en overal zag je geflits van camera’s. Er kwam zelfs een spandoek met de tekst: “Er is niks aan te doen, geel/groen is Kampioen” erop. Geel/groen komt door ons geel/groene tenue, en onze gel. Die werd trouwens ook aangepast, het werd:”Geel groen geel groen we zijn kamioen!"

De tweede set begon met nog meer spanning. Het liep daardoor ook in het begin niet zo lekker, we stonden achter. Onze coach Lex vroeg daarom maar een time-out aan. Dit hielp zeker, want gelijk daarna pakte Tanja een aantal moeilijke ballen vanuit het achterveld. We stonden voor, maar het liep al gauw weer gelijk op. Mathilde tikte de bal onverwachts over het net, en de tweede set was ook voor ons.

Op naar de derde. We begonnen en Martinus had nu wel het idee gekregen dat ze verloren hadden, maar gaven de moed niet op. De fanatiek aanmoedigende Lisa en Mariska maakte de tegenstanders zo gek met hun gefluit, geschreew, enz. dat ze de ballen vergaten te pakken, waardoor wij een voorsprong kregen. Het was 24-19 voor Martinus en Lex vroeg weer een time-out aan. Denise viste daarna de ballen achter elkaar uit het net. En de smashes werden achterin de hoeken gesmasht. Het was 24-24...25-24...25-25...26-25...27-25...
Yes... de wedstrijd met 3-0 gewonnen...

We werden gefeliciteerd en het wed natuurlijk wel effe gevierd, voor ieder een bos bloemen en een presentje. De bloemen waren natuurlijk geel/groen. Omkleden en naar de kantine waar we monchoutaart en chococake aten en champagne dronken. Het was een succesvolle avond. Allemaal bedankt voor het aanmoedigen, het spandoek, enz., enz,. June en Lotte echt super dat jullie mee wouden spelen. Lex... zonder coach was dit niet gelukt, en zonder onze trainingen van Sven en Rick natuurlijk ook niet.


Namens heel MB1 bedankt!!

Mariska van der Spoel
          Lisa Beijer
                   Tanja van Eijk
                             Kellie Boxce
                                      Suzanne Arts
                                                Denise Mooij en
                                                          Mathilde Kamp

Voor nog meer foto's zie: http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=49

Bron: MariskaNaar het overzicht