MC1

MC1 Kampioen

Atalante JB2 ‘onderuit’ bij Nederhorst
04 oktober 2015

Na hun eerste wedstrijd met veel enthousiasme en goed spel gewonnen te hebben, begon Atalante JB2 met goede moed in en tegen Nederhorst den Berg JB1.

De eerste set begon wat rommelig omdat bij de eerste service van Nederhorst, Layla en Mike elkaar een fikse kopstoot gaven toen ze beide vol overgave voor de bal gingen. Layla kon door, Mike werd voor de zekerheid gewisseld met Ivar. Het team hervond zich goed en het werd een erg spannende set. Beide teams speelde zeer fraai volleybal, wat resulteerde in lange rallies en mooie aanvallen. Helaas konden de paar puntjes die in het begin van de set door alle hectiek waren laten liggen, niet meer ingehaald worden en verloor JB2 met 25-21.

De tweede set leek JB2 over de teleurstelling van het verlies van hun eerste set van dit jaar heen te moeten komen, want voor ze het door hadden stonden ze tien punten achter. In de loop van de set kwam het enthousiasme weer wat terug; Mark en Marc dweilden de grond achter ons blok met sterk pass-werk en Layla zette Nederhorst onder druk met haar service, maar helaas konden ze ook deze set de achterstand niet verkleinen. Toen Thomas ook nog een bal in zijn gezicht geschopt kreeg van een tegenstander die dacht dat hij op voetbal zat, was deze set zo goed als over (25-13).

In de derde en vierde set probeerde JB2 weer hun spel van de eerste set op te pikken: netjes spelen, alles in drieën. Met goede setups van Ivar en Mike en mooie smashes van Thomas en David, probeerden ze het spel naar zich toe te trekken. Helaas ging Nederhorst den Berg rommeliger spelen door ballen in 1 of 2 keer over het net te spelen en het leek wel of JB2 hier een beetje in meeging. De passes werden slordiger, waardoor de lange mannen van Nederhorst aan het net de punten voor het uitkiezen hadden met hun blocks en smashes. Het spel uit de eerste set kwam niet meer terug, maar toch was duidelijk te zien dat JB2 het technisch betere team was. Het zijn alleen de punten die tellen en Nederhorst maakte die net iets meer. Zo werden de laatste twee sets beide met 25-20 verloren, waarbij Atalante in de vierde set zelfs nog een tijdje heeft voor gestaan.

De wedstrijd werd dus uiteindelijk met 4-0 verloren, maar die stand doet geen eer aan het technische spel en enthousiasme van dit leuke team. Die komen er wel!

Bron: Martijn