Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Dames 4

MC1Stalen zenuwen en vechtlust bij D3!
25 oktober 2015


Op 23-10-2015 speelde Atalante dames 3, gesponsord door GT. Bunck haar 3e wedstrijd van dit seizoen. Daar waar andere teams al aan hun 5e wedstrijd beginnen, hebben wij nog een mooie reeks voor de boeg. Vier wedstrijden in 1,5e week. En dan de trainingen er nog bij. Topsport zou ik zeggen!

Onze eerste 2 wedstrijden zijn we al gelijk vol aan de bak gegaan. Twee keer een 5-setter. Beiden helaas met 3-2 verloren, maar mooie potten.

De wedstrijd van vandaag spande echter de kroon. Onze tegenstander, Spaarnestad dames 10, bestond uit een jong meidenteam die tijdens het inslaan even lieten zien wat ze in huis hadden. Harde klappers konden ze uitdelen. Maar klappers die wij goed konden incasseren, zoals later bleek. 

Coach Hettie kon vandaag beschikken over Sandra op spelverdeling, Fenny op diagonaal, Agnes en Judith op midden en Aletta en Daniëlle op buiten. Brenda, met een lichte rugblessure en Mirjam, die een tijdje uit de running is geweest, op de bank. De jarige Denise was deze wedstrijd niet aanwezig.

De start begon met een discussie over de wedstrijdbal. Een discussie met winst voor de tegenpartij. Achteraf een prima deal!

De 1e set begonnen we lekker. We liepen iets uit, maar Spaarnestad begon in te lopen waardoor het lange tijd gelijk op ging. Toen het er uit zag dat de tegenpartij de overhand zou nemen, besloot coach Hettie voor een time-out. Dit was een goeie set, want vervolgens hadden wij de opslag weer. Er volgde een spannende set die zo gelijk op ging dat het alle kanten op kon gaan. Vechtlust heeft ons tot de winst gebracht. Gewonnen met 25-23. Lekker! 

De 2e set bleef de opstelling ongewijzigd. Wederom een zeer gelijkwaardige pot, maar met hoogte- en diepte punten. Daniëlle moest met een lichte been/knie blessure naar de kant. Mirjam kwam voor haar in de plaats die meteen weer lekker stond te spelen. Ergens halverwege dook (lees: stortte ter aarde) Fenny naar de grond voor een redding. Echter zonder resultaat, maar wel met pijn. Dat konden we nu net niet gebruiken. Fenny probeerde nog te spelen, maar na nog zo’n duik viel het doek. Fenny werd gewisseld voor Brenda die een mooie uitdaging kreeg op diagonaal. Zo werd dit een enerverende set vol spanning en sensatie. En wederom vechtlust. Van beide kanten overigens, maar met 35-33 vochten wij net iets harder. 

De 3e set gingen wij vol goede moed in. Daniëlle ging het weer proberen. Agnes en Fenny even aan de kant. De tegenpartij had duidelijk moeite met de eerdere tegenslagen. Ze hebben er zelfs drie time-outs voor nodig gehad, maar vooruit. Wij stonden lekker te ballen. Judith had mooie aanvallen en stond goed te verdedigen. Deze set hadden wij met 25-18 in de pocket. 

De 4e set wilde coach Hettie Fenny toch nog even binnen de lijnen zetten om te gaan spelverdelen. Dé kans om ervaring mee op te doen met zo’n voorsprong. Het begon wederom voortvarend. Mirjam had een prachtige redding met een omhaal waar menig voetballer jaloers op zou zijn! Echter begon het tij te keren en liep Spaarnestad in. Later zelfs uit. Sandra kwam weer even tussen de lijnen voor de spelverdeling. Op 19-24 kwam Daniëlle aan de service. Met een prachtige servicereeks en alerte reacties kwamen we terug tot 24-24. Zou het weer zo’n zenuwslopende set gaan worden? Ja, dat werd het zeker. Ook dit keer trokken wij aan het langste eind. Winst met 29-27. Geweldig! 

Met collectief goed spel, vreugde en positiviteit en natuurlijk soms ook wat geluk kom je een heel eind. Op naar onze inhaalwedstrijd a.s. maandag. 

 

Ps. die chapeaucup…..  die bestond toch nog?!  ;)

Bron: FennyNaar het overzicht