Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Vinkeveense plassen 2

http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Dames 2 he-le-maal op dreef... holladijee-2!!
13 november 2015


Met de heerlijke 4-0 winst van zaterdag 7-11 nog vers in het geheugen ging Atalante D2 (8e) vol vertrouwen uit de startblokken tegen Armixtos, op dat moment 1 plek hoger, echter 2 wedstrijden minder op de teller en duidelijk van een ander kaliber. Vooral de lengte van de middenblokkeerders zette de groengele middenaanval onder druk en door wat onzuivere passes was het lastig de set-up nog goed naar de aanvallers te spelen: 1-6 achter. Door enthousiasme en vooral werklust haakten de dames aan via een mooie aanval vanuit het achterveld van Loeps en kort daarna een mooi plaatsballetje in het middengat wederom van Loeps. Onduidelijkheidjes werden minder, er werd goed geroepen, het team work werd steeds beter, maar nog 9-15 achter. Nu de punten nog. Annemarieke raakte geweldig op dreef en roste een aantal ballen op de buitenkant over het blok met de kleinere spelverdeler heen. Maar eigenlijk ging het net zo mooi dwars door het blok, haar felle kanonskogels waren niet te stoppen. Tel daarbij op een aantal simpele foutjes die Armixtos iets te veel maakte en na een fikse inhaalreeks stond 25-17 winst op het telbord.

In set 2 kwamen de Amsterdammers beter in hun spel. De middenaanvallers scoorden punt na punt en de rally verdediging kreeg het zwaar te verduren. De service pass was ook iets minder waardoor er niet genoeg fijne mogelijkheid was om de aanvallers netjes aan te spelen, verdeler Jet moest alle zeilen bijzetten om de bal nog enigszins redelijk naar de aanvallers op te gooien. Alertheid en scherpte zakte ietwat weg, via 5-9 naar 13-19 achter. Saskia kwam binnen de lijnen voor Jessica en maakte direct punt. De ploeg beet zich vast en kroop punt voor punt dichterbij tot 19-21. Spannend! Maar helaas ging het kleine voordeel in deze slotfase naar Armixtos: 22-25.

Het derde bedrijf startte met een blije invaller Daan, Joke en Jessica op de bank. Even wennen en direct waren er al 3 tegenaanvallen die rap scoorden. De service pass herstelde, en Daan, Loeps en Sas wisten hun punten te pakken op prima passwerk van Astrid. Het motto werd dan ook: pass goed is punt. Een sterke service reeks van Annemarieke volgde. Daarna een zeer mooie pittige vechtreeks met allerhande reddingen in de blokverdediging. Tot 3 keer toe dacht de gastploeg dat ze de rally al te pakken hadden maar nee, daar flipperde de bal weer omhoog via een reddende arm en werd weer over het net gewerkt. Een sterk staaltje knokken: 14-8 en de machtig mooie flow zat er stevig in. Ondanks de vele wissels en time-outs van de tegenpartij speelde het team energiek en ijverig door en werd de set met 25-18 gepakt. Wat een opsteker!     

In de vierde episode kwam Jessica weer terug, Sas ging naar de buitenpositie en Astrid op de bank bij Joke. Wederom een flink sportief gevecht waarbij Armixtos door het midden veelvuldig en onhoudbaar scoorde. Atalante bleef echter doorbikkelen en hield stand. De ganze set ging het zo goed als gelijk op. Tegen het einde was het nog steeds een ware titanenstrijd, uiteindelijk was het de gastploeg dat met 30-28 de set pakte, een vijfde set was dus nodig om het verschil te maken.  

Armixtos zette de eerste punten op het telraam via de nog altijd sterk scorende middens, moeilijk te pakken snelle ballen voor de verdediging van Atalante. Een tweede time-out moest er aan te pas komen op 5-10 achter, om orde op zaken zetten: nog 10 te gaan. Een mooie service reeks en wat foutjes van de tegenpartij gaven mogelijkheden. Onder steeds luider klinkende aanmoedigingen kwamen de Vinkeveners langs zij. En toen ook een van de middenaanvallers uitviel met kramp, was het team nog slechts een paar punten verwijderd van de winst. En die kwam: 15-13 en een 3-2 winst. Mooie partij, mooie flow. En, van een plek 8 doorgestegen naar de vierde plek!! 
Holladijeeeeee..

Bron: miNaar het overzicht