Scholentoernooi 2014

Slappe hap D2 uit in Weesp
23 januari 2016

De wil was er wel, als altijd, maar alsof er lood in de schoenen zat, D2 (9e) bakte er niks van in de uitpartij vrijdagavond laat in Weesp tegen Oberon de nummer 6 van de poule.

De eerste set begon direct op een achterstandje door misverstanden in de verdediging maar werd nog mooi weer bij gelopen. Vooral 1 aanvaller van Oberon werd op de diagonaal veelvuldig aangespeeld en legde het vuur vanaf net en de 3m lijn aan de Vinkeveense schenen. Soms was er een verdedigende arm tussen vloer en bal maar vaker niet. De Vinkeveense formatie had moeite bij te trekken echter herpakte zich door de grote blokkeerders te ontwijken via de eigen aanval op rechts en juist op de buitenkant als de kleine spelverdeler aan het net stond. Dat werkte. Ondanks de vele foute services aan Atalante kant werd het aan het eind van de set nog keispannend. De passieve scheidsrechter zag helaas een derde puntje over het hoofd en hup de set ging met 28-26 naar Ooo-bleee-ron.

De partij werd bleu in het tweede bedrijf, foute services bleven en in de rally's zat het verre van mee. Dat deed de moraal geen goed. De ploeg van Jana soorde punt na punt met goede service reeksen en ondanks wat puntjes mee van de scheids was het lood om oud ijzer niet alleen in de schoenen maar in de ganse body: 11-25 bleeeh.

Met de andere spelverdeler kwam er wat nieuwe actie in het Atalante team maar Oberon was gewoon lekker op dreef. De service verbeterde maar verder wilde het niet meer lukken. Met 25-16 en 25-15 een je weet wel katerige 4-0 aan den broek. Bleeeeeeh!

Komende vrijdag nieuwe thuiskansen om 19:30!