Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014Vinkeveense plassen 2

Mooi spel van MC1 resulteert in een 4-0 winst
20 maart 2016


Zaterdag speelde MC1 in de vroege uurtjes in de Beyneshal. Geen vlekkeloze start van de dag. Auto 1 miste - al pratend - de afslag en kwam uit in Velsen. Snel omgedraaid en niet meer gesproken, toch nog op tijd in de hal. En voor chauffeurs die onbekend zijn in Haarlem is het even zoeken om de hal te bereiken. Zeker sinds een aanrij kant is afgesloten en er ook veel eenrichtingsverkeer is. 1 minuut voor tijd arriveerde auto 2. Tof was het van Spaarnestad dat we voldoende inspeeltijd kregen. En chauffeurs/ouders nog even een Starbuck konden halen op het station na teleurstellend te constateren dat de kantine nog dicht was.

Ondanks deze perikelen had MC1 een vliegende start met ontzettend veel service geweld. Deze was ofwel gericht op hun middengat ofwel hard achterin. Halverwege een kentering. Ook Spaarnestad wist met een moeilijke serve aardig wat punten binnen te halen. Atalante speelde deze fase ook wat rommelig, mooie reddingen die dan slordig werden afgemaakt en spelers die samen op een bal afgaan wat dan mis gaat. Met wat meer rust en roepen kwam het spel weer terug. Ballen weer goed in 3-en en de smash was er ook weer helemaal. Met snelle reacties Isis, sterke bovenhandse serve van Isa en ook zeer alert spel van Tess aan het net werd het 21-25.

De volgende sets had Atalante het betere van spel. Wel hadden ze soms nog wat moeite met een paar harde services, maar zij bleven rustig spelen in 3-en. Invalster Nathalie zette een stapje bij met haar bovenhandse serve en aanval. Maar ook Willemijn en Roos smashten met een paar puike ballen de punten bijeen! Zo werden de laatste sets overtuigend gewonnen. En mooie 4-0 in ruim een uur binnengehaald. Voor de zekerheid op de terugweg toch maar even de tomtom ingesteld..

 Naar het overzicht