MC1

Halve finale voor de Dames
16 augustus 2016

Volleybalbondscoach Giovanni Guidetti prijst zijn team na de gewonnen kwartfinale. "We hadden geen geluk, we speelden gewoon heel goed. Ze speelden ongelofelijk goed als een team."

De Nederlandse volleybalsters staan in de olympische halve finales. In een overtuigende wedstrijd, waarin alleen de derde set werd verloren, was Oranje te sterk voor Zuid-Korea: 25-19, 25-14, 23-25 en 25-20.

De vorige week in het duel met Amerika uitgevallen Maret Balkestein-Grothues keerde als wisselspeelster terug in de ploeg van coach Guidetti. Judith Pietersen stond in de basis en toonde zich even waardevol als bij haar eerdere invalbeurten.

Oranje was superieur in de eerste twee sets. Het verdedigde nagenoeg foutloos en aanvallend beukten vooral Pietersen, Lonneke Sloetjes en Anne Buijs er flink op los.

Matige derde set

Zuid-Korea, dat dit jaar twee van de drie duels met Nederland had gewonnen, veerde in de derde set op, mede dankzij Kim Yeoung Koung, die volgens Guidetti de beste volleybalster ter wereld is.

Oranje stond de hele set achter, knokte zich nog wel terug tot 23-24, maar toen benutten de Zuid-Koreaansen hun vierde setpoint.

Het verlies van de derde set bracht Nederland niet van de wijs. In de vierde werd het ritme uit de beginfase van de wedstrijd moeiteloos opgepikt. Op 24-20 verzilverde Robin de Kruijf met een verwoestende klap het tweede matchpoint.