Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Vinkeveense plassen 2

Dames 4

Avital clinic mei 2009

Train de trainer clinic
11 september 2016


Op 9 september heeft Casper Groenhuizen een “train de trainer” sessie gehouden in Vinkeveen. Een hele training doorlopen, adviezen & technieken meegekregen en deze ook zelf uitgeprobeerd. Dank aan sponsor Assuline (Teun) die dit mogelijk heeft gemaakt.

De warming up, veel aandacht op coordinatie training en core (romp) training. Core training omdat alle volleybalhandelingen ondersteund/versterkt worden door de buik en rugspieren. 

Bovenhandse techniek, waar de ontwikkeling is om steeds sneller te spelen, hoger te pakken en daarbij de duimen naar binnen draaien om dan meer kracht te kunnen geven. (maar oude techniek ook nog steeds prima) Onderhands, zijdelings passen met aandacht op de schouders (hoog/laag al naargelang de richting) en heup mee laten draaien om beweging af te maken. De duik; zie ook de Youtube met pass-duik hierbij gaat de pass langzaam over in de duik. Kort ook de smash - waar bij jonge kinderen nog niet te veel op techniek en passen moet letten. Smash is een enorm timing item, alles moet kloppen. Bal goed voor je houden. Veel ballen opgooien en veel doen en bijsturen waar nodig. De bovenhandse serve idem, meer boven je hoofd raken. 

En als laatste nog grote groepen, korte intensieve oefening in groepjes. Zodat de ene groep even moet "bijtanken" en een andere groep in actie komt en weer een ander voor safety ballen weghaalt. Ook kleine partijtjes zeg half veld 3 tegen 3.

Ik heb diverse filmpjes en foto's ter onderbouwing van de gegeven theorie toegevoegd. En ook nog een site met allerlei volleybal oefeningen.Naar het overzicht