Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën


Minimix heel mooi tweede
25 september 2016


Op 24 september begon ook voor de allerjongsten de competitie. De minimix, met Emily, Robin, Esmee en nieuweling Renske kwam uit in de B-poule op niveau 4. Jack was mee als vijfde speler. Een mooie tweede plek als resulaat!

In de eerste partij moest Atalante even inkomen en wennen aan de nieuwe formatie. Met tegenover zich een jongensteam van Spaarne, waarvan bekend is dat zij zich vooral focussen op een harde bovenhandse serve. Zij keken al snel aan tegen een achterstand. Atalante kreeg wel steeds meer grip op de serve en in het spel waren zij de betere. Jammergenoeg was de achterstand niet meer goed te maken. In het tweede bedrijf maakte Spaarne meer foutjes en pakte Atalante de voorsprong. Helaas was het een service reeks van de opponent die in de zoemer net het winnende punt scoorde. 

Daarna volgde Velsen. Deze tegenstander was wat minder dan de eerste, waarbij Atalante ook nog beter ging spelen. Er werd sterk geserveerd en werden ballen heel mooi gered, zoals een mooie duik van Jack. Na adviezen van de kant plaatsten ze de ballen op de slimmere plekjes bij de lijn of in de hoeken. Ook een mooie diagonale bal van Emily scoorde en een hele korte bal van Esmee over het net. Een ruime winst tot gevolg.

Dan de laatste partij tegen Amstelveen. Deze partij had wat ups en downs, maar wel was het Atalante die aan het langste end trok. Vooral Robin en Renske gebruikten hun lengte goed. Zij pushten en smashten de bal in het middengat waar de tegenstander geen antwoord op had. Met een solide spel behaalden ze uiteindelijk beide setwinsten. Een mooie start voor de Minimix. Zou mooi zijn als ze de volgende keer de A poule kunnen bereiken. Dan is de stap naar niveau 6 (zonder vangbal) nabij! 

Zie ook: https://0297.nl/nieuws/63277/mooie-2e-plek-voor-atalante-minimix

 Naar het overzicht