Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Avital clinic mei 2009Dames 2

D3 pakt volle winst in draak van wedstrijd
13 november 2016


Vinkeveen – Afgelopen zaterdagochtend, op een pupillentijdstip, stond in Kudelstaart de wedstrijd tussen Atalante D3 en Oradi/Omnia D2 op het programma. De door GT.Bunck gesponsorde ploeg kwam geen moment lekker in de wedstrijd en het getoonde spel was niet om aan te gapen, maar de ploeg deed wat het moest doen, won vier sets en nam vijf punten mee naar Vinkeveen.

Coach Hettie Schockman moest het doen zonder Aletta van Ommeren, die door Piet meegenomen was in de zak. Gelukkig is Fenny Bijlsma na een jaar blessureleed weer terug bij het team en was direct inzetbaar. De eerste set werd in een veel te koude sporthal gestart met Sandra de Boer op spelverdeling, Fenny op diagonaal, Denise Bijlsma en Nancy Lijten op buiten en tot slot Judith Jongerius en Agnes Nelis. Het was van meet af aan duidelijk dat het spel gemaakt moest worden door Atalante en dat was nog knap lastig. De rallypass was zeer onzorgvuldig en er werd amper bewogen in het achterveld. Toch bleef het ervaren team het jeugdige zestal van Oradi steeds nipt voor. Met 19-25 ging de eerste set naar Atalante.

De tweede set kwam Brenda binnen de lijnen voor Agnes. Er kwam iets meer schwung in het veld, maar dit was slechts van korte duur. Atalante had onvoldoende tot geen antwoord op de middenaanval van Oradi en bleef ook de pass slecht verzorgen. Dankzij slimme ballen van Denise en een gretige Brenda aan het net bleef Atalante Oradi wel voor. Sandra rende het hele veld door om de bal van de grond te houden, wat goed lukte, maar vaak net niet genoeg was om goed te kunnen aanvallen. De rallypass bleef een zwakke schakel. Dankzij goed serveren wist Atalante toch het verlossende gaatje te slaan en met de setwinst veilig te stellen.

De derde set nam Irma de spelverdeling over van Sandra en kwam Agnes voor Judith in de plaats. Dit gaf het hele team nieuw elan en op de service van Irma was het eerste gat direct geslagen. Nancy doorzag de blokkering van Oradi en wist met diagonaal geslagen ballen veel te scoren. Fenny pakte op de diagonaal ook wat punten mee, maar was vooral niet te passeren in het achterveld. Bij elke prikbal zat ze er weer goed bij, waardoor het midden goed benut kon worden en Brenda en Agnes lekker tot scoren kwamen. Op het eind van de set kwam er weer een dipje en liep de pass minder. Gelukkig was de voorsprong meer dan groot genoeg om dit op te vangen. Met 13-25 ging de derde set ook naar de Vinkeveense ploeg.

De vierde set nam Judith de plek van Denise en Denise de plek van Nancy over. Er was door deze verschuivingen wat onrust binnen de lijnen en wederom was het de pass die niet goed liep. Elke set-up moest onderhands gegeven worden, waardoor het spel traag werd. Ook zorgden veel servicefouten voor directe punten bij Oradi. Coach Hettie besloot na een time-out Fenny te wisselen voor Sandra. Hierdoor draaide de opstelling en ging Irma verder als diagonaal. Die extra aanvalskracht kwam Atalante ten goede, maar de pass bleef onzorgvuldig en Oradi pakte zelfs een lichte voorsprong. Nancy nam de plek over van Denise en hierdoor kwam er iets meer stabiliteit in de pass. Dit resulteerde direct in harde klappen van Irma en zo kon het dat Atalante toch nog langszij kwam en de vierde set wist te winnen met 18-25.

Dit was een wedstrijd om snel te vergeten; absoluut onze plek op de ranglijst onwaardig. Atalante bekleedt op dit moment de tweede plaats met 28 punten (één punt en een wedstrijd minder dan de nummer 1). Komende vrijdag staat er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 19:30 uur is dan Spaarnestad D9 te gast. Dit team staat nu op de zesde plaats met 14 punten uit zes wedstrijden. Atalante zal er alles aan doen om deze wedstrijd weer te winnen en zo de eerste plek te heroveren.

Bron: NensNaar het overzicht