Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Vinkeveense plassen 2

Scholentoernooi deel 1
23 november 2016


Na de volleyballessen op de Vinkeveense basisscholen vond afgelopen woensdag deel 1 van het afsluitende Atalante Basisscholen volleybaltoernooi plaats in de Boei. Volleybaltrainer Hans Ritmeester heeft alle kinderen tijdens de gymlessen twee volleyballessen gegeven. Eerst worden wat basistechnieken doorgenomen en daarna vol oefenen voor de wedstrijden op het scholentoernooi. Zo worden ze klaar gestoomd voor het toernooi.

De 23e november was de aftrap van het toernooi voor de groepen 3, 7 en 8, hiervoor hadden zo'n 75 kinderen zich opgeven van de Vinkeveense basisscholen De Pijlstaart, De Sint Jozef en De Schakel.

Bij de groepen 3 bestaat het spelletje nog uit vangen en gooien. Eigenlijk ook doordraaien, maar de focus op het vangen eiste alle aandacht, dus doordraaien na iedere bal schoot er een beetje bij in. Vangen is op die leeftijd nog best moeilijk, waardoor een vangbal ook veel waardering scoorde en een trotse speler. Ze hebben allemaal ontzettend hun best gedaan en eigenlijk waren ze allemaal eerste. Maar omdat de bekers verdeeld moesten worden zijn de punten opgeteld en is Puppies Power van de St Jozef eerste geworden, de Volleyspetters eveneens St Jozef tweede en de derde plek was voor Trollolol van de Schakel.

Op de velden 2 en 3 speelden de groepen 7. De deelnemende teams werden over twee poules verdeeld. En halverwege volgden nieuwe poules, waarbij de sterkste bij elkaar gezet werden en de iets minder sterke teams in poule 2. Maar eigenlijk speelde iedereen sterk. Het is erg mooi om te zien hoeveel de kinderen opgestoken hebben van de trainingen. Al meerdere jaren wordt er door Atalante volleyballessen op de scholen gegeven voorafgaand aan het toernooi. En dat is echt te zien aan het vertoonde spel op het toernooi.
Bij groep 7 was Chocopasta (Pijlstaart) de sterkste, de Volleyhoppers (St Jozef) de nummer 2 en de derde plaats ging ook naar de Pijlstaart, het team Pijlstaartjes.

De groepen 8 zijn net weer iets meer ervaren. Hier waren hele lange rally's te zien, de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de resultaten, de meeste partijen eindigden in een gelijk spel. Het maakte het spel heel erg mooi om naar te kijken. Maar ook hier was uiteindelijk een winnaar en dat waren de Ravi's van de Pijlstaartschool. Ook plaats twee ging naar de Pijlstaart, naar het team Aller Beste. De derde plek was voor de Volleystars van de Schakel.

Atalante kijkt terug naar een mooie eerste toernooidag. Enthousiaste groepers 3 die vol trots de ballen vingen en gooien en een mooi en ervaren volleybalspel bij de groepen 7 en 8. Volgende week woensdag volgen de groepen 4 , 5 en 6 waarmee het volleybalproject van Atalante wordt afgesloten.Naar het overzicht