Avital clinic mei 2009

Vrijwilligers gezocht voor APARTS scholentoernooi en volleyballessen op basisscholen
03 oktober 2006

De jeugdcommissie draait op volle toeren: de voorbereidingen voor het grootste jeugdevenement zijn begonnen!

APARTS scholentoernooi
Op woensdagmiddag 8 en 15 november vindt het APARTS scholentoernooi plaats. Vorig jaar hebben zo’n 25 clubgenoten en/of ouders meegeholpen met het 2-daagse scholentoernooi. In totaal hebben maar liefst 250 kinderen meegedaan. Echt leuk om een keer mee te maken zoveel enthousiaste jeugd bij elkaar!

Volleyballes op basisscholen
Voorafgaand aan het toernooi wordt op verschillende basisscholen volleyballes gegeven door een professionele topvolleyballer. Net als vorig jaar zal topper Matt van Wezel een deel van de trainingen op zich nemen, een tweede topper is inmiddels ook gevonden: Saskia van Hintum. De trainer wordt geholpen door 2 of 3 spelers van Atalante. Heel interessant is het om te zien hoe de trainer een onbekende groep kinderen met een paar ‘simpele’ oefeningen het volleybalspelletje aanleert. Erg professioneel en leerzaam.

Toptrainers Matt van Wezel en Saskia van Hintum
Matt kennen we al van vorig jaar. Na Arno van Solkema en Bram Ronnes is hij de derde topper die we in huis hebben mogen halen. Matt heeft op het hoogste niveau gevolleybald bij Ekspalvo uit Dordrecht en is momenteel actief als trainer bij volleybalclub Haarlem. Ook is hij actief bij diverse scholenprojecten.
Saskia van Hintum is gelouterd international. Zij kwam als speelster maar liefst 275 keer uit voor de vrouwen van Oranje. De basis ligt bij VVC uit Vught. Maar als speelster heeft Van Hintum haar successen vooral in het buitenland behaald. Zij was onder andere actief in de Duitse, de Belgische en de Italiaanse nationale competitie. Na haar actieve volleybalcarrière heeft Van Hintum de draad opgepakt in de vorm van volleybaltrainster. Bij de selectie van jong Oranje wist ze als trainster een mooie 4e plaats te bereiken op zowel het EK als ook het WK. Na een trainerspositie bij AMVJ is Saskia van Hintum succesvol geweest als eerste trainster van de dames van Rijnmond. In 2005-2006 vervulde ze een trainersrol bij Sliedrecht sport.

Hieronder de datums:
Woensdagochtend 18 oktober      Volleyballes Schakel (Matt)
Maandagochtend 30 oktober        Volleyballes Pijlstaart (Matt)
Woensdagochtend 1 november    Volleyballes Schakel (Matt)
Donderdag 2 november               Volleyballes St Jozef / Poldertrots (Saskia)
Maandagochtend 6 november      Volleyballes Pijlstaart (Matt)
Woensdagmiddag 8 november     APARTS Scholentoernooi
Donderdag 9 november               Volleyballes St Jozef / Poldertrots (Saskia)
Woensdagmiddag 15 november   APARTS Scholentoernooi

Heb je zin/tijd om te helpen? Meld je aan bij Inge B, Marlieke, of Inge V.
Inge B.: jeugdvoorz@vv-atalante.nl Inge + Marlieke + Inge: scholentoernooi@vv-atalante.nl

Bron: Inge