D2 (nr 2) zet lekkere pot neer tegen de nummer 3
15 april 2007

Zo aan het eind van de competitie blijft het in de 1e klasse onwijs spannend. Met nog 1 wedstrijd te gaan hebben we theoretisch gezien nog kans op het kampioenschap. We staan op dit moment 1 punt achter op de nummer 1 UvO. Zij moeten eveneens nog 1 wedstrijd spelen. UvO speelt dinsdag 17 april tegen US, een tegenstander waarvan ze voor alle zekerheid dus met 4-0 moeten winnen. D2 speelt woensdag 18 april tegen VCH...

Met de wedstrijd van 13 april in gedachten zijn er zeker mogelijkheden. Tjonge jonge wat een heerlijke pot hebben wij toen gespeeld. We moesten spelen tegen Martinus uit Amstelveen, die bij winst misschien nog wel kans maakten op P/D wedstrijden of het kampioenschap. Met een team van maar liefst 10 dames en een geweldige groep supporters waren de meiden blijkbaar op jacht naar een overwinning. Tijdens het inspelen spatte het fanatisme ervan af. Het inslaan was imponerend maar daardoor laten wij ons niet meer van de wijs brengen. We hebben al vaak genoeg gezien dat zulke teams door een matige tot slechte pass in de wedstrijd niet eens aan aanvallen toekomen.

En zoals gezegd begon het voor ons goed. Annemarieke startte met een lastige serve waar Martinus niets mee kon. Een geweldige voorsprong werd opgebouwd. Hier werd de basis gelegd voor een heerlijke pot volleybal. Enthousiast en gedreven wisten we telkens te scoren bij Martinus. En verdedigend zat het bij Atalante wel goed, op een enkele misser na.

Het was duidelijk dat de ploeg uit Amstelveen dit absoluut niet had verwacht. Het werd wat stil aan de overkant. Het meegereisde publiek was in de eerste set nog wel heel duidelijk aanwezig maar de sets daarna waren het alleen de echte diehards die nog wat herrie maakten. Wij vonden al die aanmoedigingen eigenlijk wel erg fijn. Wanneer je het publiek in je armen sluit is het net of ze voor je eigen team juichen. Door al die aanmoedigingen werden we flink aangespoord. En laten we niet ons Vinkeveense publiek vergeten. Minder in aantal, maar zij konden de Amstelveners soms aardig overstemmen. Wat aantal publiek betreft leek het trouwens wel op of het hier al om een kampioenschap ging. Dit seizoen hebben we nog niet zoveel mensen op de tribune gehad.

De eerste set was voor Atalante en ook de 2de en 3de werden gewonnen. De 4de set was toch nog (23-25) voor Martinus. Maar met een 3-1 overwinning waren wij allen zeer tevreden!!

Op naar woensdag 21:00 in de FBK hal in Hoofddorp tegen VCH...

1 U.v.O D1        21 69  59 - 35
2 Atalante D2    21 68  56 - 31
3 AMVJ D2         21 62  49 - 38
4 SVU D1          20 61  52 - 35
5 Martinus D4    20 61  52 - 36
6 Xenon D1       21 56  48 - 42
7 VCH D1          19 55  46 - 34