Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Vinkeveense plassen 2

MC1 Kampioen

Mooie minidag in de Beachhal
11 maart 2018


Het leuke van onze regio is dat er een Beachhal in zit en onze minicompetitie ook een zaterdag uitwijkt naar deze hal. Afgelopen zaterdag heeft de mini's van Atalante daar hun competitie dag afgewerkt en zeker niet onverdienstelijk.

De eerste zandhapper was het team van Atalante Volleychamps. Voor het team met Shiwa, Jelwa, Carlijn en Bente was het duidelijk wennen aan het zand. Tegenstander SAS uit Uithoorn kwam beter uit de startblokken in het zand. Pas in de tweede helft begon het bij Atalante te draaien, maar net iets te laat voor de setwinst. In de tweede partij tegen Haarlem weer even moeite bij de start en ook hier begon het te tweede set te draaien, tweede nipt verloren. Pas in de laatste partij hadden de meiden de smaak te pakken en werd het een mooie spannende strijd. Deze strijd kwam ook tot uiting in een gelijk spel. Deze Champs zijn 3e geworden.

In het middenbedrijf Atalante Girlpower (of HUPpower). Een aangepast team ivm afmeldingen. Jack en Tisa kwamen dit team versterken en dat nieuwe team hing zeker niet als los zand aan elkaar! De eerste partij meteen de sterkste opponent. Atalante speelde heel solide en kon elkaar goed vinden. Een sterke serve heeft mede gezorgd voor de eerste setwinst. In het tweede deel liep het ook goed, alleen was het dit keer een sterke service serie van het team uit Nieuw Vennep die deze set weg kaapte. Daarna tegen het team uit Velsen. Een stroeve start, het duurde even voordat het team de swung weer had gevonden. Daardoor verloren ze de eerste set, maar maakten dit de tweede set goed! Meteen erna tegen Haarlem en ze waren duidelijk warm. Dit werd een zandwalk-over. Daarmee op saldo de 1e plek!!

Als laatste de allerjongsten, Atalante Volleytoppers, met invaller Mirthe. Zij hebben ook top gespeeld. Heel mooi hier te zien is dat ze naast het vangen en gooien ook al diverse malen de pass hebben kunnen laten zien! Een pass is een extra punt waard. Omdat ze na elk balcontact moeten doordraaien wel heel intensief in het zand! Eerste partij tegen Amstelveen. Atalante was hier de betere partij, maar omdat de tegenstander steeds vergat door te draaien was het voor hen minder vermoeiend en makkelijker te vangen. Eerste set verloren, maar toen de opponent ook de regels meer ging volgen werd het een duidelijke winst voor Atalante. Daarna het team uit Ouderkerk, die ook al leuk passten en Atalante het voorbeeld volgde voor de extra punten! Toen duidelijk werd dat Atalante ging winnen, viel het spel van VVO als los zand uitelkaar en een werd het een riante overwinning. Als laatste tegen een sterk team uit Hoofddorp. Met heel veel strijd eindigde de eerste set in een gelijk spel. Daarna was de koek grotendeels op en moesten zij de laatste partij aan VCH laten. Uiteindelijk een hele verdienstelijke 2e plek!

https://0297.nl/nieuws/70499/volleybal-competitie-in-beachhalNaar het overzicht