Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Scholentoernooi 2014MA1 op stoom in de Galgenwaard
26 januari 2019


In het derde duel in de hoofdklasse was de talentvolle meisjes A equipe op zaterdag 26 januari te gast in de Galgenwaard te Utrecht. Na 1x verlies en 1x winst zijn er volop kansen, de eerste set startte echter vrij stroef. De twaalfkoppige formatie van VV Utrecht nam het voortouw, speelde veel tactische ballen op de middenpositie en joelde er enthousiast op los. Langzaam liep de Vinkeveense ploeg bij tot een gelijk opgaande vermakelijke strijd. Aanvallend maakten vooral buitenaanvallers Maaike van de Water, Anouk Roos en Jade van Schie fijne punten en het team kwam langszij op een 16-16. Leuk spel over en weer en aan het eind van de set was het Atalante dat de beste puntjes op de i zette en met een nipte 22-25 de set won.

De thuisploeg was er stil van, de Vinkeveense dames kwamen nu juist echt op stoom. Mooie services en rally's volgden, een reddinkje hier en een arm daar, alles lukte gewoon. Bobbi Linthorst, Juna van de Broek en Layla Passet pakten blokkerend keurige punten en waren zeer alert aan het net. Lisanne was lekker op dreef met mooie reddingen en duidelijk solide verdeelwerk en af en toe zo'n link tweede balletje over het net. Met maar liefst 8-25 ging de set makkelijk naar de groengele gasten uit Vinkeveen. 

Bij de opening van set drie herpakte Utrecht goed, maar dit maal was Atalante er als de pinken bij en het werd weer een mooi spannend duel. De 3-meter aanvallen van Anouk en Maaike zorgden voor onrust aan de andere kant van het net, Layla en Juna flitsten met hun snelle middenaanvallen langs het blok direct op de tegenvloer. Met kundig en geolied samenwerken liet Atalante het betere spel zien en verdiende setwinst was het gevolg:18-25.

In de slotfase slopen hier en daar wat nonchalante  slordigheidjes de set in, met name met de service werden puntjes weg gegeven. Gelukkig stond de sprongservice van Lucia Roos op scherp en flink wat punten werden bijgetikt. Een soort van frivool ging het verder, toffe aanvallen met omloopbal van zowel Jade als Juna werd ten tonele gebracht, mooi attractief volleybal voor het publiek. Meesteraanvaller Maaike liet nog even zien dat ze echt het hardst kan meppen, rake onhoudbare klappen ketsten op de vloer. Wederom was een puike samenwerking te zien, veelal door Anouk met fanatieke vocale inzet geïnspireerd. Het laatste puntje was van Lucia, een mooie verrassende tweede bal over net: 21-25. Met deze 4-0 winst staan de Vinkeveense ladies ineens aan kop in de poule, mede doordat Keistad (2e) 2-3 speelde tegen Switch (3e). 

Vrijdag 1 februari speelt het team van Frans Roos in De Boei om 19:30 tegen VCV (4e), en de meiden gaan graag voor sportieve revanche van de uitwedstrijd in Veenendaal (4-0). Komt dat zien!  Naar het overzicht