Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

MC1, 2021-2022

Minidag 24-9-22

Finale dag van de mini's
14 april 2019


De minivolleybal competitie is zaterdag 13 april in Kudelstaart afgesloten met een finale dag. Er wordt door het jaar heen gestreden op 4 niveaus in diverse poules. Waarbij je steeds kan promoveren en degraderen. Dit is mogelijk tot en met maart. In de poule waar je dan terecht bent gekomen ga je als team strijden om de felbegeerde beker.

Als eerste kwam Atalante Volleychamps (Shiwa, Jelwa, Rinske, Froukje, Noa) ten tonele. Zij kwamen uit in poule E van niveau 6. De eerste partij tegen Hoofddorp was even wennen. De opponent speelde maar met 3 spelers, maar wel verrassend sterke spelers. Eerste set ruim verloren, daarna waren ze gewend en hebben de meiden puik gespeeld! Jammergenoeg wel ook de tweede set verloren. Beetje teleurgesteld direct door naar partij 2, ditmaal tegen Nieuw Vennep. Dit verliep beter, het werd een gelijkwaardige strijd. De eerste set nipt gewonnen. De tweede nipt verloren. De laatste partij verliep wat rommeliger, misschien wat minder concentratie doordat de beker definitief uit zicht was. Ondanks zeker geen sterke opponent verloor Atalante helaas van Amstelveen. Een 4e plek voor de Champs.

Daarna de Atalante Volleytoppers, met Jens, Niels, Yorell, Emma, Finn en Lilly. Zij hebben door het jaar heen mooie stappen gemaakt en zijn beland op niveau 4 in poule B. Eerste partij was tegen Hoofddorp. Het team speelde goed, maar de opponent was dit keer net iets beter. Helaas twee sets verloren. Daarna tegen Haarlem. De start was goed, alleen halverwege deze set viel Yorell uit met een blessure. Dit kwam de concentratie binnen het team niet ten goede en zij verloren de set. Tweede set ging wel weer beter, maar nog niet het eigen niveau, deze set helaas ook verloren.
Dan de laatste partij. Ook hier was de beker uit zicht, maar doel was wel er nog een mooie partij van te maken! En dat lukte zeker tegen SAS uit Uithoorn. Alles waar op getraind was werd getoond. De bovenhandse serve waarmee veel punten gescoord werden. Maar ook zo nu en dan een smash. Heel mooi om te zien. Ze sloten de dag mooi af met een ruime winst! Deze toppers zijn 3e geworden.

In het tweede bedrijf kwamen we ook Atalante Teampower (Lynne, Renske, Tisa, Jort en Lisa) tegen. Zij moesten het opnemen tegen twee teams uit Haarlem en een team uit Velsen in poule 6D. De eerste partij was een gelijkwaardige opponent. Atalante speelde een goed en solide spel. Eerste set gewonnen, de tweede set verloren. Daarna het andere team uit Haarlem. Ook hier ontliepen de teams elkaar niet. Het ging steeds gelijk op. Eerste set net voor de zoemer met 1 punt verschil gewonnen! Tweede set een eender beeld, alleen net voor end had Haarlem een sterke service reeks waardoor deze set verloren werd.
Wilden ze nog gaan voor de beker moest de laatste partij gewonnen worden! Alle teams hadden punten laten liggen, dus de stand was spannend. Het team deed wat ze moesten doen en wonnen van Smashing Velsen! Nu was het wachten op de eindstand... Vorig jaar was dit team ook al gedeeld eerste en was toen op puntensaldo 1e geworden. Dit jaar zijn ze ook gedeeld eerste geworden, alleen dit keer op saldo helaas net tweede. Maar weer een hele mooie prestatie van dit team!

Na deze finale dag is er nog een extra minidag en deze zal zijn op zaterdag 11 mei. Daar zal Atalante naast de huidige teams met een nieuw team aantreden die vast mag proeven aan de competiedagen. Juist mooi nu de minidag - bij hoge uitzondering - in Vinkeveen is!!Naar het overzicht