Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Vinkeveense plassen 2Zeventiende schoolvolleybaltoernooi weer een succes!
01 december 2019


In de weken voorafgaand aan het toernooi, hebben 650 basisschoolleerlingen van De Schakel, De Pijlstaart en de Jozefschool uit Vinkeveen, net als de leerlingen van basisschool De Willespoort uit Wilnis twee keer volleyballes gehad van zeer ervaren volleybaltrainers.
Daarna volgden twee woensdagen waarop het toernooi plaatsvond.
Op de eerste dag, woensdag 20 november, waren 11 teams van de groepen 7 en 8 vertegenwoordigd, zo’n 65 kinderen. Normaliter speelt ook groep 3 tegelijk met groep 7 en 8, maar helaas waren er te weinig teams om een toernooi the spelen. Met de 11 teams was het een gezellig toernooi met leuke wedstrijden. Het ene team nog fanatieker dan de ander. Bij groep 7 is het team De Pijlballers van basisschool De Pijlstaart eerste geworden en bij groep 8 was het Ajax 1 van de Jozefschool die met de eerste prijs naar huis ging.
Op woensdag 27 november was het de beurt aan de groepen 4, 5 en 6. Helaas viel deze dag samen met de 9-jaarsprik en waren er nog andere activiteiten. Maar uiteindelijk waren er 4 teams van groep 3 en 4 welke allemaal gemixt waren. Op 1 zaaldeel waren twee velden gemaakt en werd er een dubbele competitie gespeeld. De gezelligheid was er niet minder om! Moesten de kinderen in hun eerste wedstrijden nog een beetje inkomen, in de loop van de middag ging het bij iedereen steeds beter, heel leuk om de progressie te zien. Bij groep 3/4 ging Pijlstaart Pro er met de eerste prijs vandoor.
Volgend schooljaar zal Atalante weer les gaan geven op de Vinkeveense basisscholen, waarbij we hopen op nog meer teams op het “De Veensteker Scholentoernooi Volleybal”.

Bron: MartineNaar het overzicht