Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


MC1 KampioenD1: “VC Omniworld in the pocket”
08 oktober 2006
Almere, vrijdag 6 oktober – Het altijd lastige VC Omniworld D2 stond vanavond op het programma. Dames 1 presteert altijd wisselvallig tegen dit team, of ze winnen dik of er wordt dik verloren. Atalante had al gezien dat er het een en ander was gewijzigd aan het team en dat het maar liefst drie maal per week traint. Het zou een zware dobber kunnen worden…hoe anders verliep echter de wedstrijd

Met Inge Versteeg en de jonge Laura Kuijl (D3) op de bank begon het team van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame gemotiveerd aan de wedstrijd. Al snel stond het team met 2-8 voor en de coach van Omniworld vluchtte in een time-out. Dit had weinig resultaat. Een goede service van aanvoerster Irma Schouten en prima verdedigende acties van Jolanda Schockman en Mirjam van der Strate zorgden uiteindelijk voor dikke setwinst.

De tweede set werd in dezelfde opstelling gestart. Nu had Omniworld servicedruk en de Atalanter verdediging had moeite met het verwerken hiervan. Dames 1 kwam achter te staan en er moest geknokt worden om weer bij te komen. Wederom was een goede service van Irma Schouten en Carin van Tellingen de basis voor een voorsprong. Marlieke Moen passte super nauwkeurig, waardoor spelverdeelster Nancy Schockman naar hartelust kon verdelen en een tweede bal keihard kon binnendunken. Inge Versteeg verving op 16-15 Carin aan het net. Dit zorgde voor meer lengte en gelijk een hoger scoringspercentage. Het werd nog even spannend, maar de dames hadden de langste adem en Nancy bezegelde de setwinst met een ace.


De derde set begon Inge in de basis en dit pakte goed uit. De dames van Omniworld werden compleet weggeserveerd en een snelle setwinst was een feit. Bal van de set kwam uit handen van Marleen Sondermeijer. In een rally mocht zij twee keer achter elkaar binnen slaan, maar de bal werd verdedigd, waarop Marleen de derde bal uit stand bovenhands kort over het net speelde. Omniworld rekende weer op een harde klap en stond dus te kijken hoe de bal van Marleen midden in het veld op de grond viel.


De vierde set kwam Carin voor Marlieke Moen in het veld. Dames 1 wilde persé met 0-4 winnen en ging dan ook als een speer van start. Marleen en Inge waren niet te stoppen op het midden. Kill blocks werden afgewisseld met snoeiharde aanvallen en tactische ballen. Op 23-9 kwam een perfecte pass aan bij Nancy. Zij koos voor een snelle bal op buiten, gevolg: geen blokkering en Mirjam sloeg hem weergaloos binnen. Superbal! Aan haar ook de eer het laatste punt van de wedstrijd te scoren. Tegen het verzwakte Omniworld werd dus maximaal resultaat behaald.

Vrijdag 13 oktober zijn de dames van Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen voor het eerst dit seizoen thuis te bewonderen. Om 19.30 uur wordt in de eigen Boei tegen promovendus Smashing ’72 uit Diemen gespeeld.
Wij hopen u op de tribune te mogen begroeten.

Dames 1 is trouwens op zoek naar een zout hapje (voor tijdens de time-outs en setwissels), wat lekker snel weg eet. Suggesties kunt u mailen naar: dames1@vv-atalante.nl. De beste en lekkerste inzending wordt beloond met een prijs.

Bron: NensNaar het overzicht