Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Vinkeveense plassen 2MC1, 2021-2022

Pietentraining groot succes!
06 december 2020


Dankzij een donatie waren de trainers van Atalante in staat om een heel leuke training inclusief lekkers voor de jongste jeugd van de Vinkeveense volleybalclub te organiseren. Na een aantal digitale meetings was de training in elkaar gezet.

Bij binnenkomst werd er gestart met tienbal, zodat de trainers in de andere zalen alles konden opbouwen. De kinderen waren van te voren verdeeld in vijf groepjes van vijf à zes kinderen. Er waren vijf onderdelen: de stoomboot verplaatsen, pakjes in de schoorsteen gooien, schoorsteen serveren, over de daken lopen en via schuine daken gooien. Er moest gedoken, overgegooid, heel precies geserveerd, voorzichtig gelopen en via een schuin dak gegooid worden. Als het minimale aantal cadeautjes goed bezorgd was, kon er een chocoladeletter verdiend worden. Deze moest naar de andere zaal gebracht en op de juiste plek gezet worden. Tussen alle onderdelen lagen verschillende munten verstopt. Die mochten de kinderen in hun eigen zak steken of lekker al opeten. Bij het meest favoriete onderdeel kon een joker ingezet worden, waarmee de kinderen een extra letter konden verdienen. Toen alle groepjes alle onderdelen hadden voltooid, mocht er naar de andere zaal gegaan worden. Daar stond, in chocoladeletters, bijna een hele zin op de banken. Na een paar keer verkeerd raden, had Fleur de eer om de juiste zin te raden: Vrijdagavond viert Atalante Sinterklaas. Omdat ze zo knap geraden hadden, was er een chocoladeletter voor ieder kind en ook nog eens een voor alle trainers. Bij het naar huis gaan was er ook nog een zakje chocoladekruidnoten en gewone kruidnootjes voor elk kind.

Het was een geweldig leuke avond, waarbij alle kinderen hebben laten zien heel goed samen te kunnen werken. Ook nog het vermelden waard is dat de groep mini’s inmiddels ruim verdubbeld is. Elke vrijdagavond (en tijdelijk ook dinsdagavond) trainen 30 enthousiaste kids in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Dankzij de vier hoofdtrainers en vier assistent-trainers is er meer dan voldoende aandacht voor ieder kind. Wil jouw kind ook een keer komen kijken? Stuur dan een mailtje naar jeugd@vv-atalante voor meer informatie.

Bron: NensNaar het overzicht