Scholentoernooi 2014

De kop is eraf voor de jongste jeugd van Atalante
25 september 2022

Als eerste mochten de Atalante Vinketoppers hun kunsten laten zien. En dat deden zij niet onverdienstelijk! Als eerste tegen een meidenteam van de thuisspelende vereniging VHZ. Een taaie tegenstander. Het ging lange tijd gelijk op. Atalante had wel net het betere van het spel met bovenhandse services, smash en tikballen. Eerste set toch nog wel ruim gewonnen. Tweede set was VHZ op dreef met een sterke serviceserie en keken de meiden al snel tegen een 1-10 achterstand aan. Maar de meiden lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Puntje voor puntje kwamen ze terug met solide spel, vooral de pass was zeer sterk, waardoor ze ook weer een aanval konden opbouwen. Voor de zoemer viel was de stand alweer in het voordeel van Atalante.

Meteen erachter aan tegen het jongensteam van VHZ. Zij hadden wel wat meer kracht, maar wat minder ervaren. Op hun routine bouwden de meiden een voorsprong op. Aan het eind ook nog meer bovenhandse services welke nagenoeg allemaal lukten! Met overtuiging wonnen ze de eerste set. De tweede set leek even eenzelfde verhaal te worden als de vorige wedstrijd. Ook nu keken de meiden eerst tegen een achterstand aan. Maar op tijd hersteld en ook de tweede set gewonnen.

De laatste partij tegen Spaarnestad. Deze wedstrijd werd solide uitgespeeld en werd een ruime overwinning. Mooi om de meiden te zien spelen. Sterke bovenhandse services en smashes van Hannah en Eleana. Maud had ook haar bovenhandse – onhoudbare - service helemaal gevonden met behulp van een aanloop. Noa heeft veel gesmasht en getipt bij het net en Roos is een van de meest solide passers en scoorde veel met haar services super strak over het net. Eerste geworden in de hoogste poule van niveau 4, tijd om over te stappen naar niveau 6. Dit wordt dan echt spelen, zonder de vangbal!

Aansluitend moest Atalante Tiktok aantreden. Zij spelen ook op niveau 4 en kwamen uit in de B-poule. Het was voor hen even een wat meer stroeve start, weer even wennen. Ook zij begonnen tegen de thuisvereniging VHZ. In de eerste set werden ze wat overtroeft door de sterke service van de opponent. In loop van de set begon het spel wel beter te lopen, maar de set werd ruim gewonnen door VHZ. Tweede set ging veel beter. Mooie ballen in 3-en en dan ook soms mooi achterin geplaatst bij de opponent. Het ging aardig gelijk op maar door een eindsprintje van VHZ set stelden die de overwinning safe.

Daarna een mooi Atalante onderonsje. Helemaal leuk tegen het jongensteam Atalante Power. Het ging over en weer. De meiden waren lekker bezig en ook mooi te zien dat de jongens door het veld heen vlogen. Eerste set werd echt heel spannend. In de zoemer maakten de jongens nog net een punt en wonnen echt nipt de set. De meiden waren wel wat teleurgesteld. In de tweede set maakten ze wel een paar mooie acties, smash, prikbal en redding maar moesten deze set ook aan de jongens laten.

Als laatste tegen Spaarnestad. Dit was een leuke pot om te zien. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het ging over en weer. Vooral serverend ging het Atalante steeds beter af, ook Lotte die nog niet zo lang speelt, heeft lekker punten gescoord. Passend waren Rikki, Liv en Isabella lekker bezig en Lynn scoorde aan het net veel punten met haar strakke bal achter in het veld. Echt mooi te zien dat de meiden groeien in het spel! Helaas verliep de eerste set net als tegen de jongens, weer met 1 punt verschil verloren. Maar dat hebben ze de tweede set ruimschoots goed gemaakt. Ze gingen voldaan huiswaarts met een puike overwinning in de laatste set!

In dezelfde poule, zoals eerder al benoemd, het jongensteam Atalante Power. De eerste wedstrijd was al gelijk een vliegende start tegen een team van Spaarnestad. Met mooie beheerste services door Quinten en Jason werden snel de eerste punten behaald. Er werd mooi in drieën gespeeld en geroepen naar wie de aanval ging.

Gespannen begonnen de mannen aan de tweede wedstrijd tegen het andere clubteam Atalante Tiktok. De meiden en de jongens stonden klaar voor een spannende pot en dat werd het ook! Onder de indruk van de smashes van de meiden herpakten de jongens van Atalante power zich net op tijd en wonnen ze de eerste set met een punt verschil in de zoemer. De tweede helft was het soms lastig concentreren maar het waren weer de mooie service ballen die het power team op voorsprong hield en uiteindelijk ook eindigde. Jottem!

Met een winning mood werd gestart aan de derde wedstrijd tegen VCH. De vermoeidheid begon toe te slaan en er werden dan ook meer foutjes in vooral de service gemaakt. Helaas werd de eerste set dan ook verloren. De mannen lieten zich echter niet kisten en zette alles op alles om de laatste set van vandaag te winnen. Met super spannende rally’s, goede reddingen door Kobus en Thijs, mooie services door Tobias en een fanatiek publiek is de setwinst over de streep getrokken! 1-1! Al met al een hele succesvolle dag voor de mannen van Atalante power!

Gelijktijdig met Tiktok en Power speelde in de andere hoek de Atalante Ministars hun wedstrijden. Zij waren waarschijnlijk het jongste team in de hal en doen het al super leuk. Vorig jaar hebben Jill en Mila al even geproefd aan de competitiedagen. Dit jaar hebben zij versterking van Elise, Suze en Evelien. En dat is niet verkeerd, omdat hun niveau 2 wel het meest beweeglijke (vermoeiende) niveau is. Nadat de bal over het net wordt gegooid, moeten ze steeds snel een positie doordraaien.

De eerste wedstrijd was het nog even aftasten, maar het ritme kwam er steeds beter in. Zij moesten twee keer tegen een team van VVO. Die waren wat groter en sterker, maar met slechts 3 spelers en het werd daardoor wel een ware strijd. In het begin vooral focus op vangen en doordraaien. Jill en Elise waren echt lekker op dreef en hadden veel goede vangballen en mooie services.
Langzaam aan de meiden gingen ook steeds beter kijken waar de tegenstander niet stond. Ondanks het drukke en beweeglijke spel wisten Suze, Mila en Evelien zo nu en dan ook mooie prikballen te plaatsen, daar waar de tegenstander niet stond.

In de tweede wedstrijd ging de opponent juist voor de extra punten. Als je een combinatie van pass en vangbal maakt, krijg je op dit niveau een extra punt. Daar haalde VVO veel punten mee binnen en liepen ver uit. Het team moest twee keer de meerdere erkennen in het team uit Ouderkerk, maar hebben zelf zeker lekker gespeeld en geleerd ook van de pass-vang ballen van de opponent. Dit gaat binnenkort ook zeker bij de ministars komen!

Daarna speelden zij ook nog een partij tegen een team uit een hoger niveau, die wel hun eigen niveau moesten spelen met een pass. Grappig twee teams die tegen elkaar op een ander niveau speelden, maar de teams waren in het spel zeker aan elkaar gewaagd. In de laatste partij zijn de punten uiteindelijk verdeeld. Al met al is dit nieuwe team goed uit de startblokken gekomen, dit belooft meer dit seizoen! En kijken we ook uit naar hun pass-vang combinatie!

Bron: Inge, Marjan, Aletta, Martin