Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

Mooie stappen gemaakt door miniteams Atalante
11 maart 2023


Afgelopen zaterdag waren in de Yvonne van Gennip hal in Haarlem weer zes miniteams actief. Maar liefst vier van de zes teams startten op (minimaal) een niveau hoger dan voorheen. Aan het begin was het daarom een beetje zoeken, maar uiteindelijk lieten alle teams zien een enorme groei te hebben doorgemaakt dit seizoen.

Om 08.50 uur stonden in de eerste wedstrijd van de dag twee Atalanteteams tegenover elkaar. Enerzijds team Vinketoppers; anderzijds het tweede team van Atalante op het hoogste niveau. Vinketoppers waren compleet alleen Atalante 2 niet. De twee teams waren samengevoegd (Roos, Hannah, Maud, Noa en Lisa) en Atalante 2 werd ingevuld door 4 spelers van het team Tiktok (Rikki, Asya, Lynn en Isabella) die voor het eerst uitkwamen op dit niveau. Goed om even te proeven aan dit niveau en ook om te kijken of zij de stap omhoog zouden kunnen maken. De partij ging in het begin gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde waren het de Vinketoppers die het betere van het spel hadden en de wedstrijd overtuigend wonnen. Maar team Atalante/Tiktok had met diverse mooie acties toch heel wat punten binnen weten te halen.

Daarna speelde Atalante/Tiktok tegen het sterke jongensteam van Spaarnestad. Zij maakten indruk met hun sterke bovenhandse serve, alsook bij het net benutte het team goed hun lengte. Atalante/Tiktok heeft zich ook deze partij goed geweerd met ook goede service en mooie passes. Zij moesten wel de meerdere erkennen in Spaarnestad, maar ook in deze wedstrijd toch heel wat punten binnen gehaald.
Als laatste tegen AMstelveen. Dit was de meest gelijkwaardige partij. De meiden kwamen langzamerhand meer en meer in het spel. Deze partij werd nipt verloren. Knap was ze hebben gepresteerd in een hogere poule op niveau 6. Met het getoonde spel mogen ze de volgende toernooidag gaan starten in de beginnerspoule op niveau 6.

De Vinketoppers speelden de tweede wedstrijd tegen AMstelveen, een echte angstgegner. De eerste set werd wat wiebelig gestart, maar dankzij een mooie serviceserie werd deze met winst afgesloten. De tweede set was het team on fire. Er werd niet meer naar elkaar gekeken, maar er werd voor elke bal gegaan. Dit resulteerde in winst van deze wedstrijd (eindelijk!).
Tot slot Spaarnestad. Er was wat spanning voor de sprongservice van een van de jongens, maar in je eentje win je geen wedstrijd. De meiden lieten heel mooi volleybal zien: er werd gedoken, prachtig gepasst, een set-up gegeven en ook nog eens regelmatig gesmasht. Ook Spaarnestad moest er aan geloven en zo gingen alle partijen gewonnen.

Ook voor de mannen van Atalante Power was het een spannende dag. Voor het eerst speelden ze op niveau 6: een stuk sneller spelletje. Het team werd de eerste set aangevuld door twee meiden van Atalante Tiktok, omdat het eigen team nog even niet compleet was. Mede dankzij deze meiden en de mannen zelf (toen ze compleet waren) werd de eerste set gepakt. Helaas verloren ze de tweede set, maar het was een goede start op een moeilijker niveau. De tweede wedstrijd werd er goed geserveerd door David, Jason, Thijs en Kobus en ging het passen en vervolgens over het net spelen ook soepel. Deze wedstrijd eindigde in gelijkspel. Helaas moest het team de laatste wedstrijd een van de sterspelers missen, maar kregen ze aanvulling van Mila wat maakte dat Atalante Power de laatste wedstrijd met 2-0 won! Een topprestatie van dit groeiende team!

Na mooie prestaties op de vorige toernooidag mocht ook het team Ministars (Evellien, Jill, Elise en Suze) een niveau omhoog, Van niveau 3 naar de beginnerspoule op niveau 4. En dit ging zeker niet onverdienstelijk. De eerste partij deed Mila mee voor Jill. Het was wel even wennen aan de nieuwe regels. Nu moet de bal in 3-en en draai je niet meer na elke bal door. Soms even zoeken naar de juiste plek in het veld, maar verder heeft het team een prettig solide spel. Naarmate de wedstrijden vorderden werden er steeds meer punten gescoord met hun service. Ook passend doen ze het goed en hebben veel mooie rally’s laten gezien. Ze hebben in alle wedstrijden een set gewonnen, echt supermooi op dit hogere niveau!

Ook Atalante Skittles (Aeneas, Amy, Mila en Robin) begon op niveau 4. Dit team maakte de grootste stap, van niveau 2 naar niveau 4.
De eerste wedstrijd was het nogal zoeken: soms werd de eerste bal per ongeluk gevangen, soms werd er iets te vroeg doorgedraaid, maar dankzij een geweldige service werd het toch nog gelijk.
De tweede wedstrijd was hetzelfde verhaal, maar nu lukte het het team een aantal keer om de bal mooi in drieën over het net te spelen. Wederom een gelijkspel. Tot slot ging de laatste wedstrijd helaas verloren, maar wat een stappen werden ook hier gemaakt.

Als laatste Atalante Tiktok (Asya, Rikki, Lynn en Isabella nu aangevuld met hun teammaatjes Liv en Lotte). Zij spelen in een van de hogere poules op niveau 4. Was wel lang wachten voor de 4 meiden die ook al op niveau 6 hadden ingevallen. In de eerste partij had het lange wachten wel wat tol gevraagd. Het team had wat moeite om goed in het ritme te komen. De eerste set ging helaas verloren, maar daarna had het team zich goed herpakt. Ook de volgende partij ging gelijk op om uiteindelijk de laatste partij mooi te winnen. Het was voor deze meiden de laatste toernooidag op niveau 4; zij gaan de volgende keer hun kunsten laten zien op niveau 6!

Op zaterdag 15 april staat de finaledag van de minicompetitie op het programma. Dan spelen de zes teams in Sporthal Bindelwijk in Ouderkerk a/d Amstel. De komende weken zal er hard getraind worden om dan goed voor de dag te komen. Vervolgens staat er op zaterdag 13 mei nog een vriendschappelijk toernooi in de eigen Boei op het programma.

Bron: Inge & Nens & MarjanNaar het overzicht