Scholentoernooi 2014

MC1 Kampioen

Dames 3 besluit in derde klasse te blijven.
13 mei 2007

Zaterdag 12 mei speelde de alom verwachte kraker van het seizoen. Gaat dames 3 toch promoveren? Is het pad dat gebaand is door dames 4 vlak genoeg om dames 3 te helpen door te stoten naar de tweede klasse? Vragen, vragen, vragen. Zelfs de vraag wie er nu mag spelen, en wie er nu mag invallen? Vragen, vragen, vragen.

Verleden week was mij al gevraagd om te coachen, en omdat deze wedstrijd zowat in mijn achtertuin werd gespeeld, zei ik ja, mits natuurlijk de woensdag goed verlopen was. 's Ochtends nog even naar Naaldwijk, om een boodschap te doen. Om 11:30 eindelijk uit Naaldwijk vertrokken. Het is tenslotte ook nog moederdag. En als je die dag verliest dan degradeer je heel erg! DUS...! 12:35 bij de KDO hal aangekomen, geen tijd voor schoenen of optellingsbriefje. Lekker voorbereid Coach, dacht ik. Toch maar even aan Martine gevraagd wat de opstelling was.

En die opstelling was:
LV: Elly          MV: Tineke        RV: Martine
LA: Nicolle      MA: Marjan       RA: Laura of Wilma

Reserve waren: Trudie en Lotte.

Het eerste wat je opvalt aan dit team is dat er geen sponsor is, of wel? Dames 3 komt binnen in exact dezelfde tenue, trainingspak en tas. Maar een sponsor is niet te lezen. Eigenlijk is dit kenmerkend voor dames 3. Je kan niet aan de buitenkant zien wat ze kunnen.
Het inspelen begint, het publiek stroomt binnen, eigenlijk het Atalante publiek stroomt binnen. Dames 1 en Dames 4 vullen in ieder geval de tribune en ook de voorzitter is van de partij.

Op de bank heeft ook Malou plaats genomen, om in ieder geval voor volgend jaar de sfeer te proeven. Bij de kaart controle bleek dat Lotte ook mag spelen met een bibliotheekkaart. Ik weet niet welke boeken ze heeft geleend van de KDO hal, maar ik hoop dat ze ze op tijd terugbrengt.

Een aantal dames van de tegenpartij vallen me op, omdat ik ze herken van de wedstrijd tegen dames 2, maar dat is toch eerste klasse? Misschien wat om uit te zoeken, en dat nu met het maken van dit verslag ook gedaan: Nummer 65 is definitief gespot spelend in dames 2. De VCH site geeft het bewijs uit de teamfoto's. Hmmm reden voor protest? Misschien is het gewoon wel een jeugdspeelster. Maar terug naar de wedstrijd.

De eerste set, VCH loopt meteen al een stuk weg, de dames van 3 zijn even van hun stuk gebracht. Vergelijkend met een formule 1, had dames 3 genoeg kracht op de achterwielen, alleen hadden de voorwielen te weinig grip om de bochten te maken. Dus de pass lag heel goed, maar het scoren was wat minder, zeker omdat VCH goed verdedigde. Helaas spinde de Dames 3 formule 1 net voor de eindstreep, 25-12.

Snel de pits in voor de tweede set. De spelverdeelster (Laura) kan nog wel een rondje aan op het KDO circuit en blijft dus staan. De aanvalslijn wordt versterkt met Lotte. VCH komt niet meer zo snel op voorsprong als ze gewend waren, maar taai hakwerk geeft hen toch de voorsprong. Bij 20-10 in het voordeel van VCH, weten de dames van 3 dat er meer nodig is dan alleen in drieën spelen om deze set te grijpen. Met veel duidelijker spel aan het eind van set 2 wordt ook het verlies van deze set geïncasseerd 25-14. 2-0 achter.

Dames 3 laat het er niet bij zitten, hoewel de druiven al wat zuurder smaken tijdens time-outs. Dit is de laatste keer dit seizoen dat dames 3 plezier kan hebben op een stukje van 9 bij 9 meter. Dus we beginnen met de 'normale' dames 3 opstelling. Vanaf de start van de derde set blijft dames 3 bij. Sterker nog, dames 3 komt voor (1-0). Je merkt dat er toch wat slijtage is aan VCH kant. Waar eerst VCH rustig wat kon experimenteren, moesten toch in deze laatste set alle basisspeelsters terug. Winst lag op de loer voor dames 3. Dames 3 rook de escape, maar helaas het mocht niet zo zijn 25-22.

Een vierde set was verdiend geweest, maar in alle eerlijkheid, als dit VCH tiende is geëindigd in de tweede klasse, dan moet die klasse wel heel erg sterk zijn. Dan is het dit moment wellicht beter voor dames 3 om volgend seizoen in de derde klasse kampioen te worden, en zo (nog) sterker de tweede klasse in te gaan. Ieder nadeel heeft zijn voordeel (een uitspraak van...)

Bron: Erik R