MC1

De wedstrijdleiding van Atalante
20 mei 2007

Bij de laatste minidag op 19 mei was er een bijzondere wedstrijdleiding in sporthal de Bloemhof in Aalsmeer.

Omdat Atalante dit jaar nog geen minidag heeft georganiseerd, vond de NEVOBO dat we de zaaldienst moesten draaien op de finaledag van de mini’s. We zouden het ’s middags doen, omdat de 3 miniteams van Atalante dan zouden spelen. En het zou erg leuk zijn als je die zou kunnen zien spelen, toch?

Inge regelde wat mensen die zouden willen helpen en dit had ze snel voor elkaar. Jamie, Lotte, William en Mariska zouden het wel een keertje willen proberen, en kunnen uiteindelijk terugkijken op een leuke middag. We kregen even globaal een uitleg hoe wat werkte, en we konden aan de slag. De wedstrijden oplezen door de microfoon was wel erg spannend, of niet Jamie? Dan kijken of dat alle teams op de velden staan, en dan op de klok drukken en zeggen dat de wedstrijden kunnen beginnen.

Een wedstrijdje bij de mini’s duurt 2x 10 minuten. Dus heb je de eerste 20 minuten nog weinig te doen, maar daarna niet meer. 3 minuten voor einde van de wedstrijd omroepen dat de volgende teams zich naar de velden moesten begeven. Dan einde wedstrijd. De wedstrijdbriefjes komen binnen en moeten worden verwerkt. Eerst overschrijven en punten verdelen op een nette versie ( per wedstrijd kunnen er 4 punten worden uitgedeeld, dus 4-0, 3-1 of 2-2) dan de verschillen uitrekenen en in een kladtabel opschrijven, en daarna nog een keer in een nette tabel overschrijven, zodat iedereen het kan lezen.

En voordat je het weet is de volgende wedstrijd alweer afgelopen, en kan je weer hetzelfde gaan doen. Dan werd het het moeilijkst bij de laatste wedstrijden, daar moest je dan het punten totaal opschrijven, maar ook weer delen en vermenigvuldigen omdat sommige met 5 in een poule zaten, en sommige met 3. Dan waren plaatsen 5 t/m 9 bekend van de 4 poules. Maar dan moest de nummer 1 uit poule AB tegen de nummer 1 uit poule DE spelen. Dat moest je gaan uitzoeken. Binnen 5 minuten was alles voor elkaar, dan kon de finale worden gespeeld.

Van de 3 Atalante teams zat er 1 duidelijk op de eerste plaats, de Citroenen, zij zijn halverwege het seizoen begonnen, en gaan dus als een speer, hierin zitten: Juriaan, Rachel, Tess, Stefanie, Ellen, Sayuri en Ralf. De Kanaries (Richard, Tessa S., Bas en Fieke) en de Wuppies ( Tessa V., Job, Nivja, Max, Sanne en Jesica) waren laatste en één na laatste omdat de tegenstanders net iets te goed waren voor ze. Maar... ER IS ECHT NIKS AAN TE DOEN, DE CITROENEN ZIJN OOK KAMPIOEN. Gefeliciteerd....!

Bron: Maris & William