Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën




http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Volleyballes op mijn oude school!
31 oktober 2007


Vandaag was het dan zover. Na bijna een jaar wachten mocht ik eindelijk weer eens “voor de klas staan”. Na eerdere jaren alleen de Schakel en de Pijlstaart te hebben lesgegeven, stond dit jaar mijn oude schooltje op het programma op de woensdagochtend. Erg leuk!

We begonnen natuurlijk veel te vroeg op mijn vrije dag, maar dat mocht de pret niet drukken want groep 3 had er zin in. Zo leuk die kleintjes…ook al is het volleybal nog moeilijk, het ziet er fantastisch uit. Rick doet het erg leuk met de kinderen en al gevolg daarvan waren zij ook lekker enthousiast. We kwamen zelfs op het eind nog toe aan het partijtje spelen mét doordraaien.

Na groep 3 stond er nog een groep 3 op het programma. Ditmaal met dochters van bekende volleyballers. Zo zaten Lucia (dochter Inge B & Frans R) en Chanel (dochter Natalie) in deze klas. Dit was duidelijk terug te zien. Deze groep leek al iets verder te zijn dan de eerdere groep. Na wat onderhands oefenen, gingen we serveren om vervolgens een kort partijtje te spelen. Ook hier werd weer flink doorgedraaid, dus dat werd een dolle boel.

Na deze groep hadden we even koffiepauze. Van de Jozefschool mochten we mee om in de lerarenkamer even een kopje van dat heerlijke zwarte spul te nuttigen. Dit werd voor mij een weerzien met vele bekenden en natuurlijk mijn oude schooltje. Ohh, ja daar heb ik nog les gehad en ohh, die juf loopt er nog steeds. Fantastisch… Nog geen minuut binnen werd ik al begroet met: “Jij bent er een van Schockman, dat zie ik zo!!” Misschien komt het omdat mijn tante daar juf is, of misschien lijk ik echt belachelijk veel op mijn vader, maar herkennen doen ze me nog steeds. Ook mijn oude juffen en meesters, erg leuk. Met oud bedoel ik overigens van vroeger ;-)

Nu was het tijd voor twee groepen vijf achter elkaar. Hierin zaten al veel meer bekende volleyballers van de mini startgroep. Raoul (zoon Patrick) en Melanie lieten heel goed zien al op volleybal te zitten. Bij deze groepen gingen we iets sneller door de technieken heen, om veel aandacht te kunnen schenken aan het serveren en het partij spelen. De kinderen pakte het prima op en het zag er bij sommigen al heel echt uit. Een genot om naar te kijken. Lekkere enthousiaste kinderen.


De laatste groep kreeg maar een half uurtje gym en dus werd er hard doorgewerkt. Dit was groep 6 met in de gelederen: Ellen, Marilot, Rachel, Tess en Lotte (dochter Loes), een hoop volleybalsters dus. Dit was ook weer goed terug te zien in het niveau. Het was een grote groep (31 kinderen) en het laatste half uurtje van de dag, dus het was redelijk druk. De kinderen deden echter als het moest wel goed mee en zo konden we ook hier goed oefenen voor het toernooi. Zij konden maar kort serveren en kort partijtje spelen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt voor het toernooi.


Ik heb genoten van vandaag, ik hoop de kinderen ook!

Foto's van vandaag: http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=71. Ik ben niet een heel geweldige sportfotograaf (heb er ook niet echt de camera voor), maar zo krijgen jullie in ieder geval een idee.



Bron: Nens



Naar het overzicht