Scholentoernooi 2014

Scholentoernooi 14-11-2007
14 november 2007

Op woensdagmiddag 14 november vond het 6e APARTS Scholentoernooi plaats. Het is al veel vaker georganiseerd, maar vanaf 2003 onafgebroken en met sponsor APARTS automaterialen uit Mijdrecht. In 2006 zelfs twee keer in verband met het verschuiven van de maand februari naar november.

Het toernooi werd vooraf gegaan door vele volleyballessen op de scholen. Topvolleyballer Rick Wiggers heeft vanaf 29 oktober tot en met 14 november bijna elke dag aan ongeveer 650 kinderen van de basisscholen van Vinkeveen en Waverveen les gegeven. Rick, ondersteund door meerdere Atalante leden, heeft het erg goed gedaan. We hebben veel positieve geluiden mogen ontvangen!

Op 14 november startten de groepen 3 - 7 - 8 met het toernooi. Voor de groepen 3, de Donald Duck poule, was het in het begin nog wel wat onwennig, maar naarmate de wedstrijden vorderden zag je dat ze wel wat geleerd hebben tijdens de trainingen. In deze poule streden de Schakel, de St Jozef en de Pijlstaart om de punten. Er werd steeds fanatieker gestreden en ook veel gejuicht bij een punt. De finalestrijd ging tussen de groepen 3a (Dagobert Duck) en 3b (Kwak) van de St Jozefschool. Het was spannend, en het was Kwak die de eerste plek veroverde. De kleine finale werdt een Pijlstaart onderonsje. Hier was het  Kwik die van Kwek won. Drie broertjes op'n rij: Kwak, Kwik en Kwek..

De groepen 7, de Asterix en Obelix poule, lieten duidelijk zien dat ze les hadden gehad. Er werd erg leuk gespeeld en waren ook heel veel lange rally's te zien. Mooi om naar te kijken. In deze poule deden alle 4 basisscholen, dus ook de Poldertrots mee. In de kleine en grote finale was het een St Jozef onderonsje. De finale ging tussen twee groepen uit 7c van de St Jozef. Hierwas het Walhalla die de eerste plek veroverde ten koste van Kostunrix. De 3e en 4e plek was een strijd tussen twee groepen uit 7b. Cleopatra won van Caesar, twee belangrijke personen uit de oudheid!

Bij groep 8 waren wel 11 teams opgegeven, een record! In deze poule streden ook alle scholen mee als stripfiguurhelden. Zij speelden hetzelfde spelletje als de groepen 7. Pass - afvangen & opgooien - over het net spelen. Ook hier hebben we vele talenten zien spelen en waren er leuke rally's. De plaatsen zijn redelijk verdeeld over de scholen. De finale ging tussen de Pijlstaart (De Roze Panter) en de St Jozef (De Hulk). De Roze Panter pakte de eerste prijs. De kleine finale ging tussen de Schakel (Lucky Luke) en de St Jozef (Silver Surfer). Hier was het Lucky Luke die de derde plek bemachtigde.

We kijken terug op een succesvol toernooi. Dat was nooit een succes geweest zonder al die vrijwilligers!! Ik wil hen dan ook heel erg bedanken voor hun bijdrage!! Maar het scholengebeuren is nog niet afgelopen. Volgende week strijden de groepen 4, 5 en 6 om de eerste plek in het jaarlijkse APARTS basisscholentoernooi. Na 21 november sluit dit mega jeugdevenement 2007.

Er zijn op de trainingen van Rick Wiggers en op het scholentoernooi veel foto's gemaakt. Daarvoor verwijzen we jullie naar diverse mapjes in het fotoalbum op onze site!

Bron: Inge