Scholentoernooi 2014

Vinkeveense plassen 2

Scholentoernooi 21-11-2007
21 november 2007

Deel twee van het 6e APARTS Scholentoernooi werd georganiseerd op woensdagmiddag 21 november met groepen 4, 5 en 6.

Sponge Bob poule
De groepen 4 kwamen uit in de Sponge Bob poule. Net als bij groep 3,  eerst even wennen.., maar naarmate het toernooi vorderde lukte het doordraaien steeds beter. De invloeden van de trainingen van Rick Wiggers waren wel merkbaar. Het ging leuk met veel gejuich bij een punt.

In de finale poule streden Octo van de Pijlstaart en Patrick van de St Jozef om de eerste plek. In een spannende strijd werd de finale gewonnen door Octo. De derde en vierde plaats werd eveneens uitgevochten tussen de Pijlstaart en de St Jozef.  Hier was het Gerrit van de St Jozef die won van meneer Krabs.

Looney Tunes poule
De groepen 5, uit de Looney Tunes poule, moesten zich aan het begin nog wel even de regels eigen maken. Alléén de geserveerde bal moest gepasst en afgevangen worden door je teammaat. Daarna was het net als bij groep 3, vangen, gooien en doordraaien. Lukte het je om ook de volgende bal te passen en je teamgenoot ving 'm, dan mocht er iemand terug in het veld. Ook hier werd er van de kant veel geroepen... passen .. vangen.. doordraaien!!

De finale ging tussen de Schakel en de Pijlstraart, Elmer Fudd van de Pijlstaart won en Porky Pig werd tweede. De kleine finale werd een Schakel onderonsje. Hier won Tweety van Road Runner.

Suske en Wiske figuranten
In de hoogste poule die dag, de Suske en Wiske figuranten werd hetzelfde spelletje gespeeld als bij groep 5. Ondanks dat het wel even nadenken is, zie je dat groep 6 het toch iets makkelijker oppikt. Er werden spannende en hele fanatieke wedstrijden gespeeld. Mooi om te zien! De finale ging hier net als bij groep 4 tussen de St Jozef en de Pijlstaartschool. Lambik van de Pijlstaart won de erg spannende finale, Krimson werd tweede. De kleine finale ging tussen Wiske (Schakel) en Barabas (Pijlstaart). Wiske trok hier aan het langste end en werd derde.

We kijken terug op een succesvol en vooral deze tweede dag op een luidruchtig toernooi. Maar net als vorige week, dit was nooit een succes geweest zonder al die vrijwilligers!! Ik wil dan ook de vrijwilligers van de 21ste heel erg bedanken voor hun bijdrage!!

Met deze laatste toernooidag komt een eind aan ruim 3 weken schoolvolleybal! Een erg enerverend project! Er zijn op de trainingen van Rick Wiggers en op het scholentoernooi veel foto's gemaakt. Daarvoor verwijzen we jullie naar diverse mapjes in het fotoalbum op onze site!

Bron: Inge