Vinkeveense plassen 2

MC1

Oudenallen D2 worstelt naar overwinning
25 november 2007

We waren prima op tijd bij de Midlandhal in Amersfoort. Op de parkeerplaats stonden we een tijdlang in een patstelling met een meneer die het volle parkeerterrein op wilde scheuren en wij in de achteruit omdat we dus allang gezien hadden dat het vol was. De steeds heftigere gebaren van onze twee dames achterin maakte het na 10 minuten eindelijk duidelijk. Als een haas ging hij er van door… In de hal stond ons nog een oponthoud te wachten, ‘ons’ veld was wel vrij maar de scheids speelde nog op veld 1 en een speelster op veld 3. Effe wachten dus.

Het was een late wedstrijd op vrijdag 23 november tegen de nummer een-na-laatst, zelf staan we 3-na-laatst, de punten zijn dus hard nodig. Het wilde niet echt draaien. De tegenstanders speelden rare ballen terug (geen lekkere harde smashes in de niet-schaduw zone) en we reageerden niet scherp. Ook de pass was nog niet warm, menig balletje schoot weg. Toch kwamen de Vinkeveners halverwege een beetje op ritme en werd set 1 gepakt met 21-25.

In set 2 begon het beter te lopen. Een middengat bij de tegenstander was er wel voor de kijk maar in de praktijk scoorde het niet. De beide hoeken achterin juist wel. Menig puntje van met name Jet werd zo slim gescoord. Ons eigen middengat werd wel een paar keer gevonden, verschillende keren dook Natalie er mooi onder helemaal vanuit de achterpositie, maar eigenlijk zijn die dus voor de beide v√≥√≥rspelers..  Ook Loeps liet merken dat ze meedeed door een mooi smashsalvorijtje van 3 direct hits. Bij vlagen mooi dus, maar de Keistedelingen bleven dichtbij. Gelukkig was de zevende man op de bank superenthousiast en werd net aan gewonnen met 23-25.

Het lekkere Jägermeisterspel met de mooie vechtrally’s van de vorige week wilde maar niet terugkomen. Daarnaast raakten de Amersfoortsen op drift en serveerden er op los en scoorden heel wat punten op rij. Onze eigen service was wisselvallig en zo keken we tegen een serieuze achterstand aan. De scheidsrechter was niet bijzonder fideel, en dacht een paar keer te zien dat een van onze gele leeuwen aan het net zat. Of over de middenlijn reikte terwijl de bal niet eens in de buurt was. (Roos dat is toch niet fout, toch?) Echt niet leuk meer. En bepaald niet motiverend. Keistad serveerde lustig door, en daar stond ineens de 25-16 op het telbord.

Tussen set 3 en 4 spraken we af dat dit zo niet langer kon. Kolonel Hannibaljet meldde dat thuis in de Boei een zielige Robert zat te wachten om samen weer naar huis te rijden. B.A.(bad attitude) Baracus Loeps knalde er op los en Face Inge regelde mooie slimme aanvallen op verschillende posities. Ook Murdock Natalie stond haar mannetje met een mooie serveerreeks en een paar mooie aanvallen op de buitenkant. Kordate passes en aanvallen van het hele team brachten tempo en olie in het spel. Het plan kwam together: 11-25 en daarmee 1-3 winst. Taaatataa…

Bron: mie