Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1, 2021-2022

Scholentoernooi 2014Met de oliebollen in de benen bekert D1 verder
03 januari 2008
Amstelveen – Woensdag 2 januari stond in de derde ronde van de regiobeker AMVJ 2 – Atalante 1 op het programma. Zonder training in de benen, maar met veel oliebollen reisden de dames van sponsoren Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame af naar Amstelveen. Ze moesten de klus klaren zonder Carin van Tellingen en Nancy Schockman, die nog steeds niet hersteld is van een blessure.

   


De eerste set werd gestart met Laura Kuijl als spelverdeelster en de aanvalsters Irma Schouten, Lotte Schreurs, Mirjam van der Strate, Suzan Heijne, Inge Tanja en natuurlijk libero Marlieke Moen. Het was helaas duidelijk te zien, dat er al twee weken niet getraind was. Iedereen had zich ook prima vermaakt tijdens Oud & Nieuw en dit leidde tot slordig spel. De pass lag nog goed, maar er werd helaas weinig direct gescoord aan Vinkeveense zijde. Aangezien AMVJ nog minder speelde, liepen de dames van trainer/coach Sjaak Immerzeel toch uit. De eerste set ging kleurloos met 16-25 gewonnen.


De tweede set was de opdracht de thuisploeg onder de 15 te houden, maar helaas werd er niet scherp gestart. AMVJ produceerde een goede service en Atalante had moeite deze goed te verwerken. Atalante keek snel tegen een achterstand aan van 13-9 en 16-10. Toen werden de Vinkeveense meiden echter wakker. Met Mirjam van der Strate aan de service werd er gestart aan een fantastisch inhaalrace. Mirjam zorgde voor menig punt, maar ook Suzan Heijne deed haar werk meer dan goed door aan het net drie ballen achter elkaar binnen te slaan. Vervolgens koos ook spelverdeelsters Laura Kuijl op het juiste moment voor een driemeter aanval en die werd op weergaloze wijze binnen gehakt door Irma Schouten. Atalante kwam terug tot 16-24, maar het laatste punt wilde Mirjam aan iemand anders laten. AMVJ maakte echter een fout en derhalve ging ook de tweede set naar Atalante met 17-25.


Aangezien een beker om een best of five gaat en niet in de competitie om minimaal vier sets, waren de dames uit Vinkeveen bij een volgende setwinst al klaar met de wedstrijd én een ronde verder in de beker.

De derde set werd gestart met Janine Könemann op de positie van Laura Kuijl. De dames startten overtuigend met onder andere een kill-block van Inge Tanja en Suzan Heijne. Door de prima passen van Marlieke Moen kon Janine naar hartenlust afwisselen aan het net, wat leidde tot een gevarieerd aanvalsspel van Vinkeveense aanval. AMVJ toonde echter veerkracht en pakte middels de side-out toch haar puntjes mee.
Een servicereeks van Suzan Heijne zorgde voor het eerste gaatje in deze set en AMVJ vluchtte in een time-out. Dit pakte goed uit en wederom kwam AMVJ aan serve. Op de stand 14-10 beleefde Atalante het hoogtepunt van de wedstrijd. Met een sublieme pass van Marlieke Moen werd een prachtige aanval ingeleid, die binnen geroeid werd door Irma Schouten. Dit deed het team zichtbaar goed en er werd eigenlijk relatief simpel doorgestoomd naar het einde van de wedstrijd. Inge Tanja bewees nog een eens een prima middenaanvalster te zijn, door twee kill-blocks op rij te maken. Daarna volgde een rommelige periode, waarin de beide ploegen om en om foutjes maakten. Atalante herpakte zich echter als eerste en de eer was aan Lotte Schreurs om met twee scorende aanvallen de wedstrijd in het voordeel van de Vinkeveense dames te beslissen (19-25).


Door de 0-3 overwinning is dames 1 van Atalante een ronde verder in het bekertoernooi. Vorig jaar wisten zij de finale te behalen, maar of dat ook dit keer weer gaat lukken is de vraag.


Volgende week wacht de eerste competitiewedstrijd van 2008. Op 11 januari speelt de ploeg uit in Leusden tegen Afas-LEOS dat op de negende plaats staat. Tijd van handelen is 20:15 uur.

Bron: NensNaar het overzicht