MC1

Avital clinic mei 2009

Knap herstel van Nederlands herenteam
09 januari 2008

Het Nederlands herenteam heeft zich weer knap terug gevochten in de strijd voor een Olympisch ticket. In de tweede groepswedstrijd werd na een slopende 2 uur durende strijd met 3-2 gewonnen van Polen. Nadat Oranje de eerste set kansloos had verloren tegen de vice-wereldkampioen, verving bondscoach Peter Blangé Kay van Dijk en Robert Horstink door Kristian van der Wel en Guido Görtzen. Door deze wissel kwam de ploeg op stoom en werden twee sets gewonnen. Aan de hand van de servicekanonnen Plinski en Murek dwong Polen een vijfde set af. Na in die zinderende set met 8-5 geleid te hebben, kwam Oranje met 9-12 achter, maar de zege werd toch veilig gesteld. Zoals bondscoach Peter Blange vooraf het Olympisch kwalificatie toernooi al verkondigde "niets is zeker en iedereen heeft kansen". Donderdag is voor Oranje de beslissende wedstrijd tegen Spanje voor een plaats in de kruisfinales. Spanje is al verzekerd van een plaats in de finales.

Italië heeft de derde en laatste groepswedstrijd van het OKT in Izmir met 3-2 verloren van Spanje. Na de winst tijdens de eerste wedstrijd tegen Nederland volgde gisteren een 3-0 nederlaag tegen Polen. De Italianen zijn zo goed als uitgeschakeld voor de finales.

Bron: Volleybalkrant.nl/Telegraaf