Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën


Heren 2 pakt benodigde punten
28 januari 2008


Na de zware winspartij was Atalante heren 2 nagenoeg compleet vrijdag 25 januari in de Boei. Tegen het laaggeplaatste Keistad 8 werd gefocust op de punten nodig voor de strijd tegen degradatie. Direct werd furieus aangevallen en gekozen voor de variatie in de aanval. Gesteund door een flinke publieke opkomst werd de tegenstander onder druk gezet. Het A-side zestal pakte de eerste set duidelijk met 25-18, sterk aanvalsspel waarin de kracht van het team duidelijk werd.Voor de volgende set werd gekozen voor de zelfde strategie, en ondersteund door een goede passing en veel servicedruk kon spelverdeler Rick de Groot kiezen voor de aanval die hij wilde. Aanvallend kwam de tegenstander er niet aan te pas en moesten zich passen in het verlies van de tweede set met 25-13.


Met deze grote setwinst begonnen de heren met zelfvertrouwen aan de derde set waarin hetzelfde spel gespeeld werd. Met nog meer precisie werd de exercitie voortgezet en slaagde het zestal uit Amersfoort er in om maar 11 punten te scoren.


Met de winst op zak tegen een directe concurrent werd de vierde set met gemak begonnen, Keistad voelde dit aan en kon aanklampen bij het Vinkeveense spel en pakte een kleine voorsprong. De vierde set werd dan ook cadeau gedaan en ging met 19-25 naar Keistad.


Vrijdag speelt het team uit tegen Almere haven, dat in de bovenste regionen geklasseerd is.


Bron: Ton PlompNaar het overzicht

Volg Atalante Vinkeveen
© Atalante Vinkeveen 2024