Ballenrollen bij topwedstrijd AMVJ Dames 26-1/8-2
10 februari 2008

We zijn benaderd door AMVJ of onze kinderen niet een keertje wilden ballenrollen en quickmoppen bij een wedstrijd op het hoogste niveau. Na wat rondvraag hebben we op twee zaterdagen alle posities rondom veld voorzien. Kellie, Mariska, William, June, Jamie, Tessa S., Fieke, Rosanne, Tessa V. , Nivja, Sanne, Richard, Denise O. en Max hebben top de ballen verwerkt en de vloer drooggehouden. Zie hier het verslag van Maris.

Zaterdag 26 januari was de eerste keer ballenrollen voor Atalante. Om half 3 zouden we vertrekken vanaf de Boei. Kellie, Mariska, William, June, Jamie, Tessa S, Fieke en Rosanne S. gingen mee. Nancy, de moeder van Jamie en de moeder van William en Mariska reden. En Lisa ging nog mee voor de gezelligheid. Rond 3 uur waren we in de Emergohal te Amstelveen. Wat ons opviel was dat er voor alles een aparte (kleed)kamer was, een voor de dopingcontrole, voor de AMVJ-spelers, voor de Martinus-spelers, voor de ballenkinderen, enz. We kregen blauwe shirtjes aan met de nummers 1 t/m 8 erop, van de sponsor Mikasa. De vrouw die alles moest regelen kwam alles een beetje moeilijk uitleggen en vertellen.

De quickmoppers waren June en Willliam, zij moesten bij de technische time-out het hele veld dweilen en bij een aangevraagde time-out alleen het 3 metervlak. Ook moesten zij wanneer er om gevraagd werd even een stukje vloer dat vies was met een doekje schoonmaken.
De aangooiers, dit waren Tessa S. en Jamie. Zij moesten de bal vanuit hun nek met een stuiter op de grond naar de serveerster gooien die daar om vroeg. De andere ballenrollers voor de jury/naast de quickmoppers was bv Fieke, zij moest als je een bal kreeg kijken welke aangooier geen bal had, en moest via Rossanne S. zo snel mogelijk de bal daar naartoe rollen. Kellie zat achter de scheidsrechter en moest de bal van de ene aangooiers via Mariska naar de andere aangooier rollen wanneer die geen bal had.

Er waren 3 ballen in het spel vandaar de naam: 3-ballensysteem. Er was één bal in het spel, en de andere twee ballen moesten ieder bij een van de aangooiers zijn. De bal moest langs de boarding worden gerold zodat die niet in het veld zou komen, en de spelers niet werden afgeleid. Nadat ze dit alles had uitgelegd kregen we een paar ballen en mochten we er zelf even wat meedoen. Bij het inspelen van de teams moesten er vier kinderen aan de ene kant van het veld staan, en vier aan de andere kant. Zij moesten de ballen die over de boarding heen kwam teruggooien naar de spelers als zij daar om vroegen.

AMVJ (nummer 2 in de poule) moest tegen Dela- Martinus (nummer 1 in de poule) spelen. Het was een spannende wedstrijd, en de ballen werden erg hard geslagen. Het was erg leuk om te zien. De eindstand was 3-1 voor AMVJ. Na de wedstrijd hadden we even tijd om wat foto’s te klikken met de spelers van AMVJ, de spelers van Dela-Martinus hadden geen tijd. In de kantine konden we een patatje/tosti krijgen met wat drinken.

Zaterdag 8 februari was de tweede keer ballenrollen. Nu bij de wedstrijd AMVJ (nummer 2 in de poule) tegen Plantina-Longa (nummer 5 in de poule). Weer vertrokken we om half 3 vanaf de Boei, maar dit keer waren er een aantal andere mee: Denise O, Tessa V, Max, Nivja, Richard, Kellie, Mariska en Sanne. Nancy reed weer (volgens mij vindt ze het wel leuk om me te gaan, hoewel ze deze keer bij de wedstrijd toch wel bijna in slaap viel). Dit keer reed ook Loes, en de moeder van Denise O. In de Emergohal aangekomen, ons weer omkleden, en die vrouw kwam weer uitleggen hoe alles in z’n werking ging. Nadat er wat vragen werden gesteld van degene die haar niet zo goed begrijpen gingen we weer met een paar ballen gewoon even overspelen. Bij het inslaan van de spelers ging het weer precies zo in z’n werk als de vorige keer.

Kellie en Mariska moesten deze keer dweilen en quickmoppen. Ik heb de wedstrijd nu van een hele andere kant bekeken. En op de plaats waar wij nu zaten hoorde je de coach van beide teams (vooral Plantina-Longa) gewoon negatief roepen tegen hun spelers. Maar ja.... Max zat deze keer voor de jury, en kreeg aardig wat ballen die hij naar de aangooiers moest zien te rollen via Tessa V. De aangooiers waren Sanne en Denise O. Zij gooide de ballen naar de spelers, en maakten de bal droog wanneer hij nat/vies was. Dan zat Nivja achter de scheids, zij rolde de ballen van Denise naar Richard, die ze vervolgens naar Sanne rolde, of andersom. Volgens mij hebben we dan iedereen gehad.

Deze wedstrijd was iets minder spannend voor degene die vorige keer al mee geweest waren, maar was nog steeds leuk om te zien hoor:). Het werd 3-1 voor AMVJ. Vorige keer konden we niet met de hele ballengroep op de foto met het hele AMVJ-team. Dit keer lukte dat wel! Daarna kregen we weer in de kantine wat eten/drinken en reden we naar huis. Ik denk dat iedereen kan terugkijken op een hele leuke ervaring!

Maris

Bron: Maris