Scholentoernooi 2014

Oudenallen D2 doet erg goede zaken!
16 maart 2008

Vrijdag 14 maart speelden de Oudenallen dames van 2 in de Boei een belangrijke wedstrijd tegen de nummer laatst, Keistad D4. De Vinkeveense dames staan al weken op plek 10, niet veilig voor eventuele P/D wedstrijden...

De eerste set kwam het Vinkeveense team na een aantal rally's goed op gang. De pass lag erg mooi en verdeler Jet Feddema kon alle posities goed bedienen: Inge Bakker op de diagonaal en Joke Ruizendaal door het midden klapten lekker tegen de bal aan met diverse directe punten tot gevolg. Verder stond de verdediging van de Amersfoortse dames erg kort bij de lijnen opgesteld waardoor het middengat enkele malen mooi benut kon worden met tactische tikjes of korte smashes. Verrassend snel was daar het eind van de eerste set: 25-15.

In het tweede bedrijf kwam Keistad beter in het spel. Het was een gelijk opgaande strijd geworden, met veel lange rally's. De pass was minder precies en de opgooier moest flink aan de bak om de aanvallers toch nog goed in stelling te brengen. Het serveerwerk was bij vlagen goed, Marjan Blenk maakte een mooie reeks, maar te veel foutjes zorgden dat er geen grote afstand genomen kon worden van Keistad. De inzet bleef echter goed, er werd goed gewerkt en uiteindelijk gewonnen: 25-22.

Dan de belangrijke derde set. Een zelfde beeld als de vorige set, met een gelijkopgaande strijd. Het waren niet zo zeer de mega aanvallen van Amersfoort die de score beïnvloedden maar eerder de eigen persoonlijke foutjes van allerlei aard. Een hardnekkige trend waar we niet goed van af komen. Sommige rally's waren erg goed. Een mooie omloopaanval achterover van middenaanvaller Joke Ruizendaal, mooie reddingen in de verdediging van Marjan Blenk en Natalie Jansen, en mooi aanvalswerk dan wel slim prikwerk van Tineke van Oudenallen. Het scheelde niet veel, op de tenen pakten de gele leeuwinnen ook setje 3 met 26-24.

In de laatste set had de visite ploeg het duidelijk gehad. Het valt natuurlijk niet mee op zo’n laatste plek. Op een stand van 5-5 kwam aanvoerder Annemarie Bakker aan service en scoorde zo’n 13 punten op rij. Zo iets gebeurt bijna nooit, de laatste keer was waarschijnlijk bij de mini’s geweest. Afijn, het was tekenend voor de moraal van de Amersfoortsen. Ze gaven het spel uit handen en met 25-11 konden de dames de eerste 4-0 winstpartij van dit seizoen op het conto schrijven. Met deze belangrijke 5 punten zijn de dames gestegen naar de 9de plek. Op zaterdag 29 maart spelen de dames in Amersfoort tegen Forza D2, de nr 8 dat slechts 1 punt boven Atalante staat.