Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Dames 2Dames 4

Volleyballessen en scholentoernooi
23 oktober 2006


Onderstaand bericht is naar de 5 lokale kranten gestuurd en natuurlijk naar www.0297-online.nl

Topvolleyballers Matt van Wezel en Saskia van Hintum in samenwerking met volleybal vereniging Atalante en NEVOBO actief op basisscholen in Vinkenveen en Waverveen.

Matt van Wezel is na topvolleyballers Arno van Solkema en Bram Ronnes de derde topper die volleybalvereniging Atalante heeft kunnen benaderen voor de jaarlijkse volleyballessen op de basisscholen. Matt heeft op het hoogste niveau gevolleybald bij Ekspalvo uit Dordrecht en is momenteel actief als trainer bij het eerste damesteam (uitkomend in de eerste divisie) van volleybalclub Rijnmond in Schiedam waar hij Saskia van Hintum opvolgde. Hij is ook regelmatig actief bij diverse scholenprojecten zoals nu in Vinkeveen.

Saskia van Hintum is gelouterd international. Zij kwam als speelster maar liefst 275 keer uit voor de vrouwen van Oranje. De basis ligt bij VVC uit Vught. Maar als speelster heeft Van Hintum haar successen vooral in het buitenland behaald. Zij was onder andere actief in de Duitse, de Belgische en de Italiaanse nationale competitie. Na haar actieve volleybalcarrière heeft Van Hintum de draad opgepakt in de vorm van volleybaltrainster. Bij de selectie van jong Oranje wist ze als trainster een mooie 4e plaats te bereiken op zowel het EK als ook het WK. Na een trainerspositie bij AMVJ is Saskia van Hintum succesvol geweest als eerste trainster van de dames van Rijnmond. In 2005-2006 vervulde ze een trainersrol bij Sliedrecht sport.

De eerste lessen zijn inmiddels gestart. De Schakel heeft de aftrap gegeven. Matt heeft woensdagochtend 18 oktober bij de groepen 3 tot en met 8 les gegeven. Het ging er erg leuk aan toe. Het was zeker te zien dat deze kinderen al vaker les hadden gehad, de regeltjes waren nog wel bekend! Dit project duurt nog tot en met 9 november over de vier scholen in Vinkeveen en Waverveen.

Hieronder de andere data:
Maandagochtend 30 oktober        Volleyballes Pijlstaart (Matt)
Woensdagochtend 1 november    Volleyballes Schakel (Matt)
Donderdag 2 november               Volleyballes St Jozef / Poldertrots (Saskia)
Maandagochtend 6 november      Volleyballes Pijlstaart (Matt)
Donderdag 9 november               Volleyballes St Jozef / Poldertrots (Saskia)

Het hele project wordt afgesloten met het jaarlijks terugkerende APARTS scholentoernooi, dat gehouden wordt op woensdagmiddag 8 november voor de groepen 3,4,5 en 8. Woensdagmiddag 15 november zijn de groepen 6 en 7 aan de beurt. Op dit moment hebben zich al ruim 250 kinderen aangemeld, dus dat beloofd weer een enorme happening te worden! Zie meer op www.vv-atalante.nl

Bron: IngeNaar het overzicht