Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Categorieën






Oudenallen D2 plek gedaald
14 april 2008


De mooie sterke stijgende reeks van de ladies van D2 werd vorige wedstrijd onderbroken door de nummer 1 Lovoc D1 uit Loosdrecht. De tweede set was close en werd met 27-29 verloren, het scheelde niet veel of de kaarten hadden anders gelegen...



Vrijdag 11 april speelden de dames uit tegen Oberon D1 uit Weesp. In de thuiswedstrijd werd met 3-1 van deze nummer 6 verloren, maar het was de eerste lekkere wedstrijd na een reeks van matige wedstrijden. De gemiddelde lengte van het team werd aardig naar boven opgetrokken door 3 lange blonde aanvallers รก la Gea (voor de clubgenoten die haar nog kennen).

Het team speelde in feestelijke shirts omdat de moeder van een van de dames 50 was geworden. Voor hen was het een feestje, voor ons was het serieuzer omdat we de punten nog steeds hard nodig hebben. In de eerste set ging het bij vlagen goed. er werd erg behoudend en voorzichtig gebald geen extreme acties of verbaal enthousiasme. Langzaam aan werd de Oudenallen equipe warm. Maar dat was te laat en met 21-25 pakten de dames uit Weesp de eerste set.

De tweede set draaide beter maar de spetters vlogen er niet vanaf. Soms waren er mooie acties. Op een stand van 10-3 achter volgde een time-out en de service werd teruggepakt. Langzaam kwam het team bij maar Oberon bleef de overhand houden. Een dubbele wissel werd ingezet en Joke Ruizendaal en Petra de Bruin brachten wat peper in het spel. Met dat beetje pit er bij werd het een spannende strijd. Natalie Jansen redde een prachtige bal van de grond die ieder ander onhaalbaar had gedacht en Inge Bakker en Petra de Bruin waren fel in hun aanval. Zelfs het knoertlange blok was echt wel te kloppen. Joke Ruizendaal speelde als altijd super solide en Jet Feddema wist af en toe slimme tweede balletjes in de gaten neer te leggen. Dit begon er op te lijken. Net als de vorige wedstrijd was de tweede set superspannend en het matchpoint ging meerdere malen over en weer. Met 27-29 werd de tweede set gewonnen. 
 
Dat was een flinke opsteker. Maar de derde set ging niet op het zelfde pepertempo verder. De aanval was niet pittig genoeg, foutjes waren er te veel en de Weespse dames bleven de hele set voor. Tegen het einde maakte de scheids een dubieuze beslissing die Inge Bakker in het vuur van de rally wilde aanvechten. Kort daarna maakte ze een blok, kwam ongelukkig terecht en verrekte flink haar enkelbanden. 25-20 verloren. De laatste set was een makkie. Voor de tegenstander. De Vinkeveense dames maakten nog maar weinig klaar, duidelijk aangeslagen. 25-11

Volgende week volgt de laatste wedstrijd in de Boei tegen de nummer 5 Amsterdam D3. Er is slecht 1 punt verschil met de nummer 10, dikke winst is het enige wat veiligheid kan brengen.

Bron: mi



Naar het overzicht