Vinkeveense plassen 2

Moedig de Oranjemannen aan in Rotterdam
02 mei 2008

Van 16 tot en met 18 mei moeten de Oranje mannen in Rotterdam de eerste stap richting het Europees Kampioenschap 2009 zetten. Nederland bindt de strijd om een EK startbewijs in poule B aan met Letland, Slovenië en Azerbeidzjan of Albanië. De mannen van bondscoach Peter Blangé hopen op goed gevulde oranje tribunes!

Blangé ziet Slovenië als belangrijkste concurrent: “Gezien onze stand zijn wij het verplicht ons te kwalificeren, maar we kunnen ons geen misstappen permitteren. Slovenië was twee jaar geleden ook onze grootste concurrent en straks verwacht ik van hen wederom de meeste tegenstand. Maar, spelen in Nederland is altijd een pre, ik ben blij dat het op deze manier kan.”

DatumTijdWedstrijd
16-mei16.30 Slovenië – Letland
  19.30 Nederland – Azerbeidzjan/Albanië
17-mei16.00 Azerbeidzjan/Albanië – Slovenië
  19.00 Letland – Nederland
18-mei15.00 Nederland – Slovenië
  17.30 Azerbeidzjan/Albanië - Letland

Voorverkoop kaarten
Je kunt tot en met 14 mei kaarten reserveren voor het EK Kwalificatietoernooi. Gereserveerde kaarten kun je op de wedstrijddag bij de kassa ophalen en betalen. Als het Topsportcentrum Rotterdam nog niet uitverkocht is, kun je ook op de wedstrijddagen nog kaarten kopen.

Korting
NeVoBo leden betalen minder voor een toegangskaartje en bij 50 gereserveerde dagkaarten of meer krijgen bondsleden nog eens 20% extra korting. Bekijk voor alle prijzen het bestelformulier.

Topsport Centrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20 (naast de Kuip)
3077 AA Rotterdam

Na het toernooi in Nederland volgt nog een tweede toernooi in Slovenië (30 mei tot en met 1 juni). Het land dat uiteindelijk als poulewinnaar eindigt, verzekert zich van een ticket voor het EK in Turkije. Maar, ook de nummer twee heeft nog een kans om zich te plaatsen. Deze speelt namelijk een thuis- en uitwedstrijd tegen de nummer twee uit poule E (Bulgarije, Kroatië, Portugal en Moldavië/Israël). De winnaar van deze twee wedstrijden mag ook om een Europese medaille gaan spelen.

---------------------------------------------------------

Europees topvolleybal in Rotterdam
Reserveer 4, 5 en 6 juli ook vast in je agenda! Op deze dagen speelt het Nederlands Heren Volleybalteam, eveneens in het Rotterdamse Topsportcentrum, drie European League wedstrijden. Tegenstanders dit weekend zijn Slowakije, Portugal en Engeland. De wedstrijden gaan om een plaats in de Final Four van dit toernooi.

De European League is een relatief nieuwe competitie voor landenteams, gestart in 2004. In dat eerste jaar werd Nederland 3e van de 8 deelnemende teams. Een jaar later nam Oranje geen deel aan de competitie, maar in 2006 kwam Nederland indrukwekkend terug door, onder leiding van Peter Blangé, de finale tegen Kroatië met 3-1 te winnen. Vorig jaar sneuvelde Oranje in de poulefase, waarbij poulegenoot Spanje uiteindelijk de titel veroverde.

Meer informatie vind je snel op www.volleybal.nl

Bron: NeVoBo