Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybal

Dames 2

SUPERLEUK was de eerste beach training!
08 mei 2008


Op donderdagavond 8 mei was de eerste beachtraining. Een opkomst van 15 aspiranten die er allemaal goede zin in hadden! Loes, Inge, Bas en Annemarie waren de trainers deze avond.

Na de volgens sommige iets te lange warming-up met ballen wegbrengen en weer ophalen (ja sprinten dus) in de best wel warme beachhal volgde na wat losdraai-oefeningen de eerste echte beach oefeningen. Er waren 3 velden naast elkaar gehuurd en we hadden lekker de ruimte.

Bij de eerste oefening werd de pass geoefend (zie ook foto in de bijlage). Aangooien en dan niet te hoog passen in de handen van de vanger bij het net. Niet te hoog passen?? Ja, want als je straks buiten op het strand gaat beachen dan waait het vaak, en hoe hoger je de bal speelt des te meer kan ie afwijken. Goed, tweede oefening, erg leuk. Tweetallen bij het net. Speler 1 gooide de bal met een boog naar de achterlijn, speler 2 moest er achteraan rennen en achterover terugspelen. Soms werd er iets te ver gegooid, Jasper bv liet William lekker rennen, das wel humor :)

Daarna oefening 3. De trainer in het midden van het veld gooide de bal naar links of rechts bij het net, een tweetal passt en vangt af. Kijk maar even in de bijlage (onderaan), dat is duidelijker. Nou toen was het toch onderhand wel tijd voor een waterstop, er werd echt flink gezweet. 

Toen volgde de speciale knuckle oefening. De bal mag niet bovenhands over het net gespeeld worden, maar moet altijd met HARD contact gespeeld worden. Met je knuistje de bal eerst 2 aan 2 oefenen, daarna over het net. Best moeilijk die eerste paar ballen maar later ging het hardstikke goed! 

Het laatste half uur hebben we 3-3 partijtjes gedaan, om de 5 minuten tegen een andere tegenstander. En dan zag je echt hoe snel de kids geleerd hadden. Pass, set-up en vooral de knuckle aanval ging als een trein!! Superleuk!!

Foto's: http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=91 (en er volgt nog meer!)

Volgende week gaan we het volgende oefenen:
-soepele/snelle pass oefening
-serveren (husband en wife positie)
-duiken
-tomahawk

Aanmelden kan nog voor de volgende 3 avonden via Inge of Annemarie
Inge gevolgd door @vv-atalante.nl
PR gevolgd door @vv-atalante.nl

Bron: mieNaar het overzicht