Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Vinkeveense plassen 2

Tomahawk en duiken tijdens 2de beach clinic
16 mei 2008


Met een opkomst van wel 24 aspiranten was het een stuk drukker dan de eerste avond. Beach goeroe Erik Raket was er nu zelf om de verschillende oefeningen uit te leggen. En dat valt soms niet mee, hoe langer je in het zand bezig bent, des te meer verschillen zie je tussen beachen en zaalvolleybal. Assistentie was er van Martine, Nens en Annemarie.

Eerst weer even het onderhands oefenen met 2 oefeningen van de vorige keer. Dat was een lekkere warming-up. Daarna 2 aan 2 duikoefeningen. Een van de twee ging op de knieën in het zand en liet zich voorover vallen. Uuh? Ja en dan met je armen een zo groot mogelijke cirkel maken om je reikwijdte aan te geven. Weer terug op de knieën moest de ander de bal net aan in de cirkel gooien, zodanig dat ie met een kleine duik terug gespeeld kon worden. Nou, het gooien was soms al lastig.. maar na een paar keer proberen ging het steeds beter.

Toen werd de knuckle oefening van de eerste keer nog eens herhaald, bij voorkeur niet met je vuist spelen maar met de middelste kootjes van de wijs- en ringvinger. Ja denk daar maar even over na, de oplossing vinden jullie bij de foto's.

De laatste oefening was de tomahawk. Weer 2 aan 2 oefenen. De een gooit de bal strak aan, richting voorhoofd, en de ander speelt de bal met de handen op elkaar met een lobje terug. Kijk maar weer even naar de foto's, dat is duidelijker.

Aan het eind nog korte 4-4 partijtjes, dat vinden de kids toch wel het leukst. Het was weer erg gezellig en leerzaam. Ideeën zijn al geopperd om zo'n clinic ook voor de senioren te organiseren. Want het is echt leuk!!

Foto's: http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=92

Bron: mieNaar het overzicht