Scholentoernooi 2014

Maandag, woensdag, donderdag: topvolleyballes
29 oktober 2006

Voorafgaand aan het APARTS scholentoernooi wordt op verschillende basisscholen uit Vinkeveen en Waverveen volleyballes gegeven door een professionele topvolleyballer. Net als vorig jaar zal topper Matt van Wezel een deel van de trainingen op zich nemen, de tweede topper is Saskia van Hintum. De trainer wordt geholpen door een speler van Atalante. Heel interessant is het om te zien hoe de trainer een nieuwe groep kinderen met een paar ‘simpele’ oefeningen het volleybalspelletje aanleert. Erg professioneel en leerzaam!

Op een zestal dagen organiseert Atalante zo’n volleyballesdag. Op maandag aan de groepen 3 t/m 8 van de Pijlstaart uit Vinkeveen. Woensdag 1-11 is de Schakel voor de tweede maal aan de beurt, wederom onder leiding van Matt van Wezel. Matt van Wezel is na Arno van Solkema en Bram Ronnes de derde topper die volleybalvereniging Atalante heeft kunnen benaderen voor de jaarlijkse volleyballessen op de basisscholen. Matt heeft op het hoogste niveau gevolleybald bij Ekspalvo uit Dordrecht en is momenteel actief als trainer bij het eerste damesteam (uitkomend in de eerste divisie) van volleybalclub Rijnmond in Schiedam waar hij Saskia van Hintum opvolgde. Hij is ook regelmatig actief bij diverse scholenprojecten zoals nu in Vinkeveen.

Donderdag 2-11 zal topvolleybalster Saskia van Hintum voor het eerst naar de Vinkeveense Boei komen en verschillende groepen van de St. Jozefschool uit Vinkeveen en de Poldertrots uit Waverveen een volleybaltraining geven. Saskia van Hintum is gelouterd international. Zij kwam als speelster maar liefst 275 keer uit voor de vrouwen van Oranje. De basis ligt bij VVC uit Vught. Maar als speelster heeft Van Hintum haar successen vooral in het buitenland behaald. Zij was onder andere actief in de Duitse, de Belgische en de Italiaanse nationale competitie. Na haar actieve volleybalcarrière heeft Van Hintum de draad opgepakt in de vorm van volleybaltrainster. Bij de selectie van jong Oranje wist ze als trainster een mooie 4e plaats te bereiken op zowel het EK als ook het WK. Na een trainerspositie bij AMVJ is Saskia van Hintum succesvol geweest als eerste trainster van de dames van Rijnmond. In 2005-2006 vervulde ze een trainersrol bij Sliedrecht sport.

Volgende week maandag 6-11 is de tweede lesdag voor de Pijlstaart, donderdag 9-11 de tweede dag voor de St.Jozef en de Poldertrots.

Het hele project wordt afgesloten met het jaarlijks terugkerende APARTS Scholentoernooi, op woensdagmiddag 8 november voor de groepen 3,4,5 en 8 en woensdagmiddag 15 november zijn de groepen 6 en 7 aan de beurt. Op dit moment hebben zich al ruim 250 kinderen aangemeld, dus dat beloofd weer een enorme happening te worden!

Foto's lesdag 18 oktober: http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=24

Bron: Inge