Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Vinkeveense plassen 2Pittig aanpoten tijdens derde beach clinic
23 mei 2008


Gisterenavond was alweer de derde beachclinic voor de aspiranten. Trainer Erik werd geassisteerd door Martine, Marlieke, Sjaak en Annemarie. Eerst het passen weer even oefenen. Tweetallen begonnen zo'n 3 meter uit elkaar in het achterveld, de trainer gooide vanaf de andere kant van het net de bal aan. De eerste passt RECHT naar het net en ook niet te hoog. De tweede maakt de set up, de derde erover heen. Zo heb je gelijk alle onderdelen in de warming-up te pakken.

Daarna de doorloopbal. Iets wat in de zaal (les 1) dus écht verboden is. Moraal van het verhaal is dat je zoveel mogelijk blijft staan en niet veel naar de bal duikt. Want bij 2-2 schakel je direct 50% van het team uit als de een 'n duik moet maken. Deze oefening hebben we een lange tijd gedaan en was vrij intensief. De bal werd op zo'n 5m achterin, zeg op de serveerplek aangegooid. Een rijtje bij de andere zijlijn. Evenwijdig aan de achterlijn liep de eerste in, en in de loop moest de bal naar de set-up plek gepasst worden. Liefst een bal met fanatieke rotering, en dus vooral niet in het zand duiken... En het ging echt best goed na een tijdje.

Toen volgde de lob bal. Je kreeg een set-up en die moest met een lob zo ver mogelijk -rechtdoor- in het achterveld geslagen worden. Want dat is een van de moeilijke plekken voor een tegenstander. De bal moest een beetje aan de onderkant geraakt worden, GEEN smash, en met de muis (en ernaast) van de hand. Ook weer flink oefenen en verschillende kregen op een gegeven moment de slag mooi te pakken. Verder volgde nog het afwisselen van deze lob bal (rechtdoor achterin) met een zogenaamde cut shot. Een lob of knuckle juist vóórin, diagonaal naar de andere zijlijn. Ook leuk.

Als laatste volgde 2-2 King of the court. Lekker van alles oefenen in een fanatiek partijtje. Soms nog wel opletten die derde bal met HARD contact te raken, dat ging steeds beter. Al met al was dit de meest fanatieke avond, de kids hebben superhard gewerkt. En het wordt steeds leuker, iedereen wordt steeds handiger en het is leuk om de verschillende typische beachkunstjes te oefenen. Volgende week de laatste keer!!

http://www.vv-atalante.nl/fotoalbum.php?album=97

Bron: miNaar het overzicht