Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Scholentoernooi 2014

MC1, 2021-2022

Vinkeveense plassen 2

Laatste beach clinic in Aalsmeer
30 mei 2008


Ik was deze keer iets te laat omdat de auto het plotseling niet meer deed, nog geen kuchje was te horen. Een collega kon me gelukkig even afzetten in Aalsmeer. De ploeg was al begonnen met de eerste warming-up oefening met onderhands. Bij de 2de oefening kon ik zo instappen, de onderhandse doorloopbal. Nou, na een paar rondjes ben je gelijk warm. Dat is ook wel een groot verschil met de zaal. Rennen in het zand is veel vermoeiender.. maar wel lekker werken.

Daarna de pass twee aan twee. De bal werd vanaf de andere kant van het net aangegooid. De een speelde de pass, RECHTDOOR naar het net, de ander liep in en speelde over het net. Die ander is ook belangrijk voor de pass, want dat rechtdoor passen is best lastig. Je bent toch erg gewend te sturen naar je teamgenoot, maar als die daar al rechtdoor klaar staat helpt het wel. Strak en recht aanspelen allemaal vanwege de wind. Dat werd verder uitgewerkt met een goede set-up. Namelijk zo dicht bij mogelijk. Uuh? Ook al weer anders dan anders. In de zaal gooi je ‘m lekker op de buitenkant, bij het beachen ben je bij het set-uppen-aanvallen lekker dicht bij elkaar. Ongeveer een metertje van elkaar de bal set-uppen dus. Viel niet mee hoor..

Dan nog even op verzoek van Tessa de duik geoefend. Eerst weer plat op de buik en een cirkel in het zand graaien om aan te geven hoe ver je de bal zou kunnen halen. Degenen met achteraf het meeste zand op het pak hadden goed hun best gedaan.. Verder nog wat aanvallen geoefend, we zijn echt druk geweest merk ik nu, en daarna nog even 2-2 partijtjes รก la King’s court.


De foto's zijn deze keer een beetje shaky, het verkeerde knopje stond vast en zeker aan. Of uit.. Maar vooral de laatste is leuk, ik heb sinds 2 dagen 15 van die huisdieren in de tuin :)

Ik vond deze 4-daagse beach clinic erg leuk, en ben er zeker van dat de kids in de zaal nu ook met stappen vooruit zijn gegaan. Ze hebben in korte tijd erg veel geleerd en ik kan niet anders dan nog meer zinnetjes met uitroeptekens schrijven omdat het zo leuk was!! Voor de senioren moeten we ook zoiets gaan doen, met een paar lessen wordt het echt steeds leuker!! Superrrrleuk!!!!

Nog een paar leuke dingen over onze kanjers. Kellie bv, super bezig en net zo fanatiek als in de zaal. Tim, echt iedere avond ging het beter, met name onderhands is erg goed verbeterd. Nivja, ook goed bezig met de onderhandse doorloopoefening, smokkelen deed je heel goed niet en de bal kwam met een mooi boogje bij Erik. Judith en ook Gerjanne en Gerlinde, lekker fanatiek bezig met bv een niet zo makkelijke pass toch nog proberen te redden. Jessica, heel leergierig, ook super je best gedaan! Bas, dat ging helemaal goed die duikballen, en zandkonijn Max was in de tweede les ook al zo super op dreef met het duiken. Over zandkonijn gesproken, William ging ook als een speer, klein maar fijn en lekker snel. Yorick was heel mooi bezig met de knuckle en het passen, alsof het vanzelf gaat en Regi, onderschat je zelf niet, met sprongen ga je vooruit. Tessa heeft het goed naar de zin gehad, als een van de jongsten super veel geleerd. Super Sanne heb ik lekker door het zand zien duiken, altijd met goede zin. Sam, ook veel talent en positieve inzet. En dan Jasper, daar zit veel in maar hij praat ook wel erg veel... Opa van Jasper, wat kunnen we daar nu eens aan doen? :) Wel leuk dat u er een keer bij was!! Kim, Mariska, Denise, Mathilde, Lisa ook iedere keer blij en fanatiek meegedaan!!


Erik en alle hulptrainers super bedankt. En ook de enthousiaste aspiranten zelf natuurlijk. En de ouders die om de beurt hebben gereden. Als jullie nu allemaal Histor, Rambo en Sigma verf kopen wil de firma PPG misschien nog wel een keer sponsoren...En voor degenen die het leuk vinden kun je eens kijken op de site www.beachvolley.nl . Van juni t/m eind augustus worden tijdens 14 weekenden beach toernooien aan de NL kust georganiseerd. Binnenkort eens wat afspreken met een aantal koppeltjes of trio’s.

Bron: miNaar het overzicht