Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


A-Side Atalante H1 wint van Martinus
07 oktober 2008
Op maandag 6 oktober speelden de mannen van A-Side Atalante uit tegen Martinus. Dit team uit Amstelveen bestaat uit louter geroutineerde spelers die in het verleden op een hoog niveau gespeeld hebben. De sluwheid is nog steeds aanwezig bij de heren uit Amstelveen maar de A-Side mannen van Atalante wisten daar op de juiste momenten wel raad mee. Met een 1-3 overwinning vertrokken de Vinkeveners huiswaarts.

Met een beperkte bezetting begonnen de heren van Atalante aan de wedstrijd. Met Sven Pothuizen en Tino van 't Hoenderdaal als 6de en 7de speler begonnen de mannen aan de wedstrijd. Coach Martijn de Vries wees de A-Side mannen op de leeftijd van de tegenstander. Hier viel wel iets te halen volgens hem. Atalante startte voortvarend en direct werd een kleine voorsprong genomen. De serve pass en rally pass lagen redelijk constant, beter dan in de voorgaande wedstrijd. Atalante zocht de ruimtes direct achter het blok en in de hoeken achterin met plaatsballen en op de harde aanvallen moesten de Amstelveners ook menigmaal het antwoordt schuldig blijven. Dit resulteerde in een 18-25 setwinst.

In de 2de set waren de teams meer aan elkaar gewaagd. Hierdoor ontstond een spannende 2de set die gelijk opging. Martinus kreeg duidelijk meer grip op de wedstrijd en Atalante keek gedurende de 2de set tegen een kleine achterstand aan. Een spannende inhaalrace volgende en de A-Side equipe kwam langzaam dichterbij. De heren uit Vinkeveen zaten duidelijk in de bekende “flow” want langzaam maar zeker gingen zij over Martinus heen. Een 22-25 setwinst betekende het tweede Vinkeveense punt deze avond.

De 3de set bracht een jonger Martinus team op de been. Daar Martinus maar liefst 11 spelers ter beschikking had werd er veelvuldig gewisseld door de coach. Het jonge team kreeg vleugels en nam de regie van de wedstrijd langzaam in handen. De A-Side mannen vochten deze set meer tegen hen zelf dan tegen Martinus. Er was niet één speler die het team op sleeptouw kon nemen. Coach de Vries moest alles op alles zetten om de mannen weer de juiste spirit te geven. Atalante pakte aan het eind van de set de draad weer op, echter was het te laat om de beslissende 3de set binnen te halen. Martinus won de set met 25-22.
In de 4de set werden de ruggen weer gerecht door de Vinkeveners. Deze set wilde de Vinkeveners weer winnen. De 3de set was onnodig verloren.

Atalante begon sterk aan de 4de set. De wil om te winnen was er weer en dit was duidelijk te zien. Een gaatje van 5 punten werd geslagen en Atalante hield geruime tijd dit gaatje met Martinus. Een moment van verslapping volgde en Martinus rook bloed. Puntje voor puntje liep Martinus in, wat resulteerde in een geweldige ontknoping in deze bijzonder sportieve wedstrijd van beide kanten. Atalante mocht zich de gelukkigste prijzen in de afwerking, want na 24-23 achter wonnen ze de set met 24-26! Door dit resultaat kunnen de A-Side mannen 4 punten bijschrijven en stijgen zij weer een aantal plaatsen op de ranglijst.


De volgende wedstrijd van 17 oktober in De Boei is verplaatst naar dinsdag 16 december.

Bron: DuncanNaar het overzicht