Vinkeveense plassen 2

Oudenallen D2 verliest wederom
02 november 2008

De dames van twee speelden hun 5de wedstrijd tegen Forza D3 uit Amersfoort. Oorspronkelijk zou een 8-mans formatie aantreden maar onverwacht waren slechts 6 dames present. Forza was met een ruime 10 spelers aanwezig. Net terug van vakantie waren Jet Feddema en Marjan Blenk van de partij en tegen deze hekkensluiter zou het eindelijk eens moeten lukken weer wat punten te pakken.

De eerste set begon voortvarend zonder al te veel stress, wisselspelers waren er niet dus wat kon er gebeuren.. Met name Natalie van Scheppingen raakte als vanouds op dreef en mepte een aantal mooie smashes op de Forza vloer. Maar het geroutineerde Amersfoortse team rook ook kansen tegen de poulegenoot uit de onderste regionen en maakte met hun service en meer nog met hun aanval veel directe punten. De tegentruuk van de vorige wedstrijd werd weer toegepast door met 4 passers op te vangen, maar het mocht net aan niet baten: 21-25 verlies.

De tweede set ging in zeer rap tempo naar Amersfoort, met 12-25 werden we van de mat geveegd ondanks allerlei oplossingen voor zover te bedenken met het zestal. Aan het begin van de derde set werd een streep gezet onder de matige set en de batterij werd opnieuw opgeladen met een peptalk en dextro. Het oude 2-4 systeem werd uit de kast gehaald om wat te veranderen in pass en aanval. Maar vooral de rally verdediging liet te veel puntjes liggen en helaas werd ook deze set met 21-25 verloren.

Op de tenen werd de laatste set doorgebaggerd. Soms waren er mooie combinaties en met name de aanvallen van Tineke Vellekoop en Natalie van Scheppingen maakten de punten. Gelukkig werd met 25-21 de laatste set en eer gered.

Na 5 wedstrijden staan we er minder goed voor dan vorig seizoen, hoogste tijd om eens serieus aan te poten op de training. Een paar oefenpartijen sparren met D1 zou ons weer kunnen redden..
Vrijdag 7-11 spelen we uit tegen de nummer 3.