Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Avital clinic mei 2009

MC1 Kampioen

Vinkeveense plassen 2

Volleybalclinic Rabobank & Atalante
03 januari 2009


Op dinsdagmiddag 30 december organiseerde Rabobank De Ronde Venen samen met Volleybalvereniging Atalante een volleybalclinic voor de jongste jeugd  De Rabobank had eerder hun jeugdige clientèle in de Ronde Venen aangeboden gratis aan diverse sportclinics mee te kunnen doen. Ditmaal was het de beurt aan de volleybal.  Naast een medewerker van de Rabobank bood  Atalante hulptrainers en daardoor waren de jongste jeugdleden van Atalante ook welkom! De clinic werd geleid door een professionele trainer van de Nevobo, Jason Loosemore, een bekende bij de Vinkeveense jeugd. Samen met Atalante heeft hij de schouders gezet onder het basisscholenproject, tijdens de gymles leerde Jason de kids van de Vinkeveense basisscholen de fijne kneepjes van het jeugdvolleybalvak bij. 

Maar liefst 22 kinderen in de leeftijdscategorie 6-12 jaar begonnen gezamenlijk aan de warming up spelletjes, belangrijk want in de sporthal was het ietwat te koud. De start was vooral veel bewegen met een bal en daarnaast ook wat ‘balbaan herkenningsoefeningen’. Voor de balbaan herkenning moesten de kinderen op diverse manieren de gestuiterde bal opvangen, van in de handen tot liggend op je rug laten stuiteren. Nadat ze warm genoeg waren werden de groep in tweeën gesplitst.


De jongste groep ging verder met de bovenhandse gooi- en vangbeweging over het net, terwijl de oudere kinderen zich meer toelegden op de pass met een juiste pass uitgangshouding. Daarna ging de oudste groep door met een voorbereiding op de aanval. Met diverse attributen, zoals bank, mat en trampoline werden vele sprong oefeningen uitgevoerd. De jongere kinderen probeerden de bal met een moeilijke eenarmige onderhandse techniek onder controle te houden.

Na een pauze met een versnapering van de Rabobank begonnen de kinderen aan deel twee. Nog een paar oefeningen. De oudere kinderen gingen de aanval oefenen met een springplank, ze moesten proberen de bal die aan een korfbalpaal
 hing een mep geven. Eerst wel lastig maar daarna een grappig gezicht en met veel mooie aanvalsacties!  Nadat de jongste groep met een stuiter geserveerd hadden en ’los’ moesten roepen bij de pass hielden beide groepen als afsluiting een volleybalwedstrijdje.

Na twee uur volleybalactiviteiten konden de jeugdige sporters, toepasselijk zo aan het einde van het jaar, zich nog te goed doen aan een oliebol. Met een aandenken van de Rabobank en een groepsfoto werd de clinic afgesloten. Mochten er kinderen zijn die na deze clinic nog verder willen met de volleybal kunnen zij zich wenden tot de volleybalverenigingen in de Ronde Venen: Atalante (Vinkeveen), Unitas (Mijdrecht) of Veenland (Wilnis). 

Bron: ingeNaar het overzicht

Volg Atalante Vinkeveen
© Atalante Vinkeveen 2021