Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
Vinkeveense plassen 2

http://vv-atalante.nl/algemene-informatie/beach-volleybalD2 pakt een keigave set van de nr 2 Keistad!
31 januari 2009


Vrijdagavond speelden de dames van Oudenallen D2 (nog steeds 11e) tegen de nummer 2 van de poule, Keistad D3. De Amersfoortse dames hadden een ploeg van 12 man op de been gebracht, D2 moest het zonder Marjan, zonder geblesseerde Inge en op het laatst ook zonder Jet doen. Gelukkig was Annike bereid gevonden het team bij te staan.   De wedstrijd begon direct op aardig tempo. Keistad had een sterke service en een harde aanval en het duurde even voordat de Oudenallen equipe hier weg mee wist. Veel ballen schoten weg en alle zeilen moesten bijgezet worden om een aanval op te bouwen. In het tweede deel van de set begon het beter te draaien en gaf de inzet en werklust meer punten aan het team. Maar de Amersfoortse dames, gillend aangemoedigd door de zes wisselspelers, draaiden gewoon lekker met vele mooie aanvallen aan het net maar ook veel vanaf de 3m. En diversen van die soort raakten direct de vloer zonder dat er maar een blok of reddende arm aan te pas kwam: 14-25.

In de tweede set bleef het hoge tempo aan, de foutjes aan de Vinkeveense kant werden minder. Er werd beter gereageerd als de ballen anders dan het normale patroon werden gespeeld, er werd goed geroepen en overgenomen. Maar hoewel het gevoel beter was, werd met een verschil van 13-25 wederom verloren.

Annike debuteerde in de derde set, Petra ging naar de diagonaal en Annemarieke op de buitenkant. En toen was daar ineens een mooie gelijk opgaande strijd. De punten gingen de hele set wisselend naar de een en dan weer naar de ander, het was razend spannend. En er gebeurde mooie dingen. Verdeler Annemarie bleef lekker op dreef en Annike sloeg haar eerste paar ballen via het midden, allemaal punten! En ze maakte ook diverse directe service punten, lekker hoor! Annemarieke was op de buitenkant behoorlijk geprikkeld en gooide al die energie tegen de ballen aan, ze was haast agressief pittig aan het meppen. Joke op het midden kon met de veel mooiere pass flink vaker aangespeeld worden en ze scoorde nagenoeg alles. Ook Petra en Tineke waren super alert aan het net met smashes en blokballen. Het ging als een raket dus! Aan het eind werd het nóg spannender toen de punten 1 voor 1 over en weer gingen. Het was een takkeherrie: de Keistadwissels tegen de Atalante supporters.. Uiteindelijk werd het door erg gedisciplineerd sterk fanatiek en boelkloedig spel 27-25 voor de Vinkeveense tijgers! Het kon ook niet anders met zo'n super publiek.. Een KEIgave set dus, KEIleuk om het beteurde zelfverzekerde Keistad te zien, echt KEIstil daar aan de overkant...   

Setje 4. Die ging weer razend rap aan de Amersfoortse kant. De Oudenallen equipe kwam er ondanks mooie werkstukjes niet meer bovenop en verloor met 12-25. Al met al niet slecht een zo'n setje van de nr 2. te pakken. Lekker gebald en iedere set is er één!

Bron: miNaar het overzicht