D2 komt weer dichtbij maar verliest van de nr 3
28 februari 2009

De afgelopen trainingen met D1 maakt echt wel dat het beter loopt bij D2, de reacties worden sneller, er zit meer structuur en een stijgende lijn in. Maar dan moet het nog wel gedaan worden tegen zo'n nr 3... Marleen is het team komen versterken met haar positieve en fanatieke aanwezigheid en ze kan blokken en knallen als de beste. Inge was ook ook weer van de partij, terug van de elleboog blessure en ondanks de vakantie afwezigheid van Marjan kon coach Nens beschikken over een brede selectie van 9 meiden.

De eerste set begon een ietwat geforceerd en Nederhorst kon direct een mooi rijtje maken. We kwamen langzaam op gang en voor we het wisten stond het 11-22 achter. Maar toen begon de inhaalrace, er werd goed gewerkt, we kwamen terug tot 18-25. Veel te laat begonnen maar mooi ingelopen..

In set 2 stond Marleen in de basis op het midden en ging het met goede moed verder. Het was spannend, mooi en haast verrassend voor zowel ons als de tegenstander om te zien hoe onze nieuwe aanwinst veel ballen wist af te blokken en een paar mooie aanvallen maakte. Iedereen werd geïnspireerd en het ging lange tijd gelijk op tot zo ongeveer 19-19. Het geluk was niet helemaal met ons, passes vlogen weg, aanvallen waren net aan uit en soms een servicefout te veel. Allemaal dure puntjes die ons de set kostte met 20-25.

Inge kwam in de ploeg maar de set was iets matter dan de vorige, die toch zo knap en strak gelopen was. Vooral de basis met service pass en rallypass waren niet toereikend. Met 9-25 de bietenbrug op...

De laatste set was weer een opleving met de equipe van set 2 en Annemarie voor Jet. Het was flink knokken en Annemarieke scoorde mooie punten op de diagonaal. Ook Tineke was lekker bezig en verdedigend goed alert. Joke was een stabiele factor op het midden, Natalie haalde onmogelijk ballen van de grond en Marleen scoorde vele punten door het midden. In de twintig stond D2 op achterstand maar kwam puntje voor puntje dichterbij, door een mooi rijtje van 3 door het midden dat allemaal scoorde. Helaas lukt het nét niet en werd het 23-25 voor de gasten.

We blijven zeggen, het is zo dicht bij... volgende week thuis tegen de nummer 5..