Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Scholentoernooi 2014Zes teams van Atalante op 6e minidag
15 maart 2009


De kleinste volleyballers van Atalante spelen een keer per maand een minitoernooi en afgelopen zaterdag 14 maart was de zesde minidag in Mijdrecht. Net als bij veel andere clubs in de gemeente is de jeugd bij Atalante zeer goed vertegenwoordigd en wel zes gele miniteams gesponsord door Vinken Vastgoed deden mee.

’s Ochtends waren het de Muppets en Heroes die als eerste aan de beurt waren. Beide teams doen het altijd erg goed. De Muppets waren de vorige minidag winnaar van hun poule geworden en daardoor gepromoveerd naar een hogere poule. En zaterdag werden ze gelijk alweer tweede, wel heel erg knap dus! De Heroes hebben ook een mooi poepie laten ruiken en zijn, echt heel sterk, eerste geworden!

In de tweede ronde was het de beurt aan de Citroenen, Kanaries en Ukketoppers. De Citroenen verloren de eerste wedstrijd, maar de rest werd keurig allemaal gewonnen en ze eindigden op een mooie tweede plek. Vooral de service ging super bij alle Citroenen. Ook de Kanaries hebben het uitstekend gedaan, 1 set gelijk, maar 1 verloren en wel 4 gewonnen. Echt supergoed die tweede plek. De jongste Ukketoppers hadden het deze minidag zwaar, zij eindigden op de vierde plek.

De Wuppies spelen in de hoogste poule, met echt heel mooi volleybal in drieën. Zij speelden in een pittige poule en met 4 sets verloren, eentje gelijk en een gewonnen eindigden ze op de vierde plek. Twee spelers van dit team, Denise Overwijk en Fieke de Haan, hebben onlangs meegedaan aan selectietrainingen van de volleybalbond. Maar liefst 80 kinderen deden mee en Fieke haalde het net niet tot de laatste groep van 25. Volgend seizoen nog eens proberen.

Omdat het deze keer zo dichtbij was konden veel jeugdtrainers van Atalante komen kijken en aanmoedigen bij hun team, erg leuk en inspirerend voor zowel de mini’s als de trainers. Op dinsdag 28 april komt volleybaltopper Avital Selinger naar De Boei voor een demonstratietraining met landskampioen Dela Martinus. Dat geeft niet alleen de eigen trainers en spelers gelegenheid er wat van op te steken, het wordt voor iedereen een genot om te kijken naar deze Olympische zilveren kampioen, een eer voor iedere volleyballiefhebber. We zoeken nog sportieve donateurs die deze mooie finale van het 50-jarig jubileumseizoen van Atalante willen ondersteunen. Meer info via www.vv-atalante.nl of pr @ vv-atalante.nl.

Bron: Nens. (Dit verslag is met foto's opgestuurd naar de kranten)Naar het overzicht