Atalante JC2 Kampioen 2008/2009
17 april 2009

De beker is binnen!!

Afgelopen donderdag was de laatste wedstrijd tegen SAS JC1 om te proberen het kampioenschap binnen te halen, er moest met 2-1 gewonnen worden om dit te realiseren.
Met knikkende knieën en bevende handen begon Atalante aan de wedstrijd zeker omdat de tribune vol zat met meegereisde supporters (zo’n 35 mensen) en veel supporters van de tegenstander omdat hun SAS JC2 ook nog kans had om kampioen te worden als we met 3-0 zouden verliezen.

Gelukkig had de moeder van Remco een tas vol energiedrankjes meegenomen met een nog vage inhoud die ervoor zou zorgen (volgens de moeder van Remco) dat het aan deze wedstrijd zeker niet ligt aan de energie. En natuurlijk van de aanmoedigingen van Tessa die helaas niet mee kon spelen vanwege haar knie.

De 1e set was er erg nerveus spel met veel kleine foutjes en goed spel van de tegenstander die er gelijk fel in ging. Vooral Long Remco was erg zenuwachtig. Tot de 15 punten bleven we nog aardig bij maar al snel was het duidelijk dat deze set naar SAS ging met 25-19. Dus alle reden voor wat 'peptalk' om deze wedstrijd niet uit handen te geven en zeker niet het kampioenschap.

De 2e set begonnen we zeer sterk en overvielen we de tegenstander met goed spel en uistekende bloks van Max, Joep en Danielle aan het net. Al snel liep Atalante uit naar de 20 punten SAS kon niet volgen en deze set ging dan ook naar Atalante met 15-25.

Vol vertrouwen begonnen we aan de 3e set waar al snel bleek dat we veel sterker waren en dat we er in geloofden. De kopjes van SAS gingen ook hangen en het verzorgde spel van Atalante met veel mooie aanvallen en opzetten van Sanne  zorgde voor het snel komen tot de 24 punten. Ook hadden we Nivja de stofzuiger gevraagd om in te vallen die dan ook veel balletjes van de grond haalde. De laatste service van Bas die gelijk werd geblokt door SAS zorgde ervoor dat het laatste punt naar ons ging en de jongens en meiden van Atalante uit hun dak gingen.

Olé olé kampioenen! klonk het door de sporthal De Scheg in Uithoorn.
Na ontvangst van de bloemen, de kampioensbeker van de Volleybalbond en de medailles werd het feestje gevierd. En we kregen uit handen van het bestuur de wel verdiende “Douche cup”.

Een geweldig seizoen en op naar volgend seizoen en wie weet ook wel weer met coach Robert, de Guus Hiddink van Atalante (hahahahahaha) Graag willen we nog nog even wat mensen bedanken die mee hebben geholpen aan het behalen van het kampioenschap. Peter (coach JC1) voor de goede communicatie en het af en toe gebruik maken van een speler van JC1, het jeugdbestuur voor het regelen van alles, Mirjam voor de geweldige trainingen die zeker hebben bij gedragen aan het vormen van een TEAM. Ook Nivja Bartman & Fieke de Haan willen we bedanken voor het invallen dit afgelopen seizoen.

En ja………. Belofte maakt schuld. De Coach Robert heeft een etentje bij MCDonalds beloofd en dat zal zeker snel gaan gebeuren en ook daar zullen we u over berichten. Veel plezier met de foto’s en de link naar de film op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=6uwinlqZlLY

Bron: DJ Robert