Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen
MC1, 2021-2022

Avital Clinic: zó véél inspiratie! Echt super leuk!!!
29 april 2009


Echt geweldig leuk was de clinic met Avital en Dela Martinus gisterenavond. Zoveel inspiratie en ideeën. Mooie technieken, mooi samenspelen, mooie oefeningen. Geconcentreerde koppen en fanatisme. Wat een geoliede machine zijn de dames met elkaar! Avital kon met een paar woorden of gebaren precies overbrengen wat de dames moesten doen en het zag er zooo easy uit. Die twintig uur training per week was echt wel te zien. Na de Martinus dames kwam de Atalante ploeg met wel 23 spelers aan bod.

Inspirerende oefeningen
Veel leuke, vaak net even anders dan anders oefeningen kwamen voorbij. Bijvoorbeeld twee aan twee met hard aanspelen en bovenhands terugspelen om de vingers sterk te maken, of bovenhands de bal voor jezelf opspelen, zo’n 2m voor je, en dan naar de ander. Of voor jezelf omhoog en achterover naar de ander spelen. Bekend en heel simpel eigenlijk, maar toch net iets anders. En Pepperen natuurlijk, een mooie alles in één oefening. Oh ja, en dat kort bij elkaar staan en om de beurt springend de bal overspelen, goed om de kuitspieren even te ontspannen werd er bij verteld. Zag er leuk uit ook!

Met touwtjes aan elkaar
Na het 2 aan 2 volgde de groepsoefeningen. De kersverse landskampioenen deden verschillende oefeningen voor. Serveren en goed schuiven met de verdediging, alles heel bewegelijk. Verder Avital op de kast om de aanvalsverdediging te trainen. De nadruk lag toch wel op het leren reageren op wat voor soort bal er komt, een tikje voorin of juist een harde smash achterin. Avital speelde de ballen en gaf aan of de bal hard of zacht kwam. Hij vond het niet belangrijk ‘hard’ of ‘zacht’ te verstoppen, aan de stand van z’n arm kon je zien wat voor bal er zou komen, leren kijken was het motto. En als een verdediger naar voren ging voor een korte bal dan schoven de andere dames mee. Echt alsof ze met touwtjes aan elkaar zaten, zo makkelijk, dynamisch en logisch allemaal.

100% inzet
Het was prachtig om te zien hoe de Atalanters 100% hun best deden en gretig luisterden naar de tips van Avital of een van de meiden. Iedereen deed 2 stapjes meer en dik applaus was er voor mooie acties. Vooral bij de oefeningen met de aanvalsverdediging waren vele mooie acties te zien, onmogelijke ballen werden onder luide aanmoedigingen toch subliem gehaald. Het werd nog leuker met de ‘down’ opdracht erbij. Plat op de buik en daarna als een razende roeltje de korte bal verdedigen of de harde smash mooi terugspelen.

Super sympathiek
Het was een ongedwongen en fanatieke sfeer. Tussendoor werd onze Jan Ruizendaal nog even in het zonnetje gezet voor zijn 40 jarig jubileum als scheidsrechter, Jan nogmaals bedankt!
De dames van Martinus waren super behulpzaam met uitleggen en voordoen, ze gaven vaak individuele aanwijzingen en waren inspirerend enthousiast. Met veel inzet en motivatie, gemeend betrokken om een mooie avond te maken, echt supersympathiek zijn ze allemaal! En Avital ook!

Prijs serveren
De aanval werd als laatste blok gedemonstreerd met allerlei mooie aanvalsacties, van straight en vooral hard door het midden of op de buitenkant, tot mooie doorloopballen achterover en soepele combinaties. En Rick deed het er natuurlijk om, hij liep binnen de drie meter om een bal op te rapen en kreeg een lekkere smash op z’n derrière van topper Francien Huurman. Mooi gemikt! :) Het prijs serveren was het laatste onderdeel voor de clubgenoten. De Martinus vrouwen hadden allerlei prijzen in het veld gelegd en om de beurt konden de Atalanters proberen er op te serveren. Roos won een super kek oranje kort en vooral klein broekje, Lisa een trainingspak en Rick bemachtigde met een beetje hulp van Francien een mooi strak oranje shirt. Een super vrolijke afsluiting!

Foto’s!
Daarna een afsluitend woordje van Avital, een bloemetje voor de ploeg en natuurlijk op de foto met de kampioenen. De foto’s van Frans staan in het fotoalbum en die van Sven binnenkort ook. Ook op www.0297-online.nl zullen de foto’s gepubliceerd worden. Midpoint heeft opnames gemaakt, komend weekend wordt dat uitgezonden, meer info volgt zodra bekend. Verder heeft de huisfotograaf van Martinus, Peter Schalk, foto’s gemaakt die op de Martinus site te zien zijn.

Het was een super leuke avond, met heel veel inspiratie. Dank voor al het enthousiaste meedoen, heel, heel, heel erg leuk om te zien allemaal!!!

Bron: AnnemarieNaar het overzicht