Vrouwen Oranje in vijf sets ten onder tegen Italië
12 juni 2009

De volleybalsters van Oranje hebben hun tweede wedstrijd op de Montreux Volleybal Masters net niet kunnen winnen van Italië. Nederland nam een 2-1 voorsprong in sets, maar moest uiteindelijk buigen in de beslissende vijfde serie: 25-21, 19-25, 18-25, 25-23, 15-11.

Bondscoach Avital Selinger speelde nagenoeg de gehele wedstrijd met een vaste ploeg waarbij opvallend genoeg middenaanvalster Francien Huurman de meeste punten scoorde (20). Chaïne Staelens (16 punten) en Maret Grothues (13) waren de buitenaanvalsters, terwijl Manon Flier (15) in de diagonaal opereerde van spelverdeelster Kim Staelens (3). Middenaanvalster Robin de Kruijf scoorde 14 punten.
Vrijdagavond speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Cuba, dat eerder met 3-0 van Japan en met 3-2 van Italië wist te winnen.

Het deelnemersveld bij de Montreux Volley Masters is tijdens het 25-jarig jubileum van het internationale toernooi van een zeer hoog niveau. Na een afwezigheid van twee jaar is Olympisch kampioen, Grand Prix 2008 winnaar en nummer één van de wereldranglijst, Brazilië terug van weggeweest. Ook Europees Kampioen Italië en bronzen medaillewinnaar bij de Olympische Spelen China zijn aanwezig.

Van de acht deelnemende teams staan er zes in de top 10 op de wereldranglijst (Brazilië: 1e plaats, Italië: 2e plaats, Cuba: 4e plaats, China: 5e plaats, Japan: 7e plaats en Polen: 9e plaats). De andere twee deelnemers staan net buiten de top 10; Nederland staat dertiende en Duitsland vijftiende. Dit belooft veel goeds voor het niveau.

Van 9 tot en met 14 juni gaan deze acht teams strijden om de prijzen. Kijk voor meer informatie op www.volleymasters.ch.

Bron: NeVoBo.nl