Volleybalvereniging Atalante Vinkeveen


Dames 2

Avital clinic mei 2009

Vrouwen uitgeschakeld in halve finale in Montreux
13 juni 2009


De volleybalsters van Oranje hadden dankzij een klinkende overwinning op Cuba de halve fnale bereikt van de Montreux Volley Masters. De ploeg van bondscoach Avital Selinger speelde daarin vandaag (zaterdag, 18.30 uur) tegen regerend Olympisch kampioen Brazilië.
Het toeval wil dus dat zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen op één dag tegen de Olympisch kampioen aantreden. De mannen spelen immers het openingsduel van de World League in Rotterdam tegen de gouddelvers van Amerika.

In Montreux was Oranje in het derde pouleduel tegen Cuba uitstekend op dreef: 25-23, 25-21 en 25-22. Vooral Manon Flier acteerde sterk en scoorde maar liefst twintig maal in drie sets. Verder speelden Ingrid Visser (10 punten), Francien Huurman (7), Chaïne Staelens (11), Kim Staelens (3), Caroline Wensink (5) en libero Janneke van Tienen tegen Cuba.

Vandaag zijn de Nederlandse volleybalsterser er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Monteux Masters. De ploeg van bondscoach Avital Selinger verloor in de halve finales van Brazilië: 0-3. De setstanden waren 23-25, 20-25 en 16-25. Manon Flier en Francien Huurman waren het meest productief, zij pakten beiden negen punten.Naar het overzicht